Mikropojat voittivat Espoon turnauksen

Tiukimmilla pälkäneläiset olivat HNMKY Pakilaa vastaan. Ottelu päättyi Luja-Lukon eduksi yhden pisteen turvin.

Pälkäneen Luja-Lukon 2003–04 syntyneet mikropojat aloittivat koripallokauden turnausreissulla Espooseen. Pälkäneläisten peli sujui mainiosti, sillä joukkue voitti kaikki ottelunsa.

Turnauksen alkajaisiksi Luja-Lukko kukisti selvin luvuin HNMKY:n kaksi joukkuetta. Black kaatui 19–10 ja White 30–10.

– Ensimmäisessä ottelussa pelaamisessa näkyi jännitystä. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin pojat pelasivat. Toisessa ottelussa puolustuspelaaminen ja siinä sijoittuminen onnistui todella hyvin, valmentaja Kimmo Ketola kiittelee.

Lounastauon jälkeen Pälkäne joutui tiukemmille HNMKY Pakilaa vastaan. Luja-Lukko johti ottelua parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, mutta loppuhetkillä helsinkiläiset kirivät pisteen päähän, ja Pälkäneen voittolukemiksi kirjattiin 33–32. Turnauksen päätösottelussa Luja-Lukko oli selvästi isäntäjoukkue Leppävaaran Pyrintöä parempi.

– Pojat pelasivat todella mallikkaasti tiukassa väännössä Pakilaa vastaan. Muihin joukkueisiin verrattuna meidän joukkuepelaamisemme oli parempaa, varsinkin pallottomat pelaajat osasivat hakeutua hienosti vapaaseen paikkaan. Puolustuksessa opimme ison asian sijoittumisessa: kun pojat muistavat olla oman korin ja puolustettavan välissä, niin hyviä pelejä on luvassa kauden mittaa lisää, Ketola vakuuttaa.

Luja-Lukon mikropojilla oli henki päällä Leppävaaran turnauksessa. Lisäjännitystä turnaukseen toivat pelaajaesittelyt, jotka hoidettiin isojen otteluiden tapaan ennen pelejä.

Jokaisessa ottelussa valittiin tsempparipelaaja. Luja-Lukosta palkittiin Lauri Siiro, Oskari Ketola, Lassi Åby ja Tatu Partanen. Heidän lisäkseen mukana olivat Valtteri Raatikainen, Olli Piekkari, Atte Rautava, Rauli Aho ja Roni Haili.

Sarjakauteen Luja-Lukko lähtee kahdella mikropoikajoukkueella, joihin reilut 25 pelaajaa pyritään jakamaan tasaisesti.

Tulevana lauantaina minitytöt valmistautuvat sarjakauteen harjoitusturnauksessa, joka alkaa Pälkäneen Yhteiskoululla kello 9.