Apulanta avaa keikkasyksyn

Maailmallakin mainetta niittäneen Don Johnson Big Bandin levynjulkaisukiertuetta on markkinoitu näyttävästi musiikki- ja iltapäivälehdissä. Keikkalista on metkan näköinen, sillä suurimpien kaupunkien seassa lukee Salmentaka. Paikkakunnat on poimittu postitoimipaikkojen perusteella, ja Sappeeseen posti kulkee Salmentaan kautta. Uuden Fiesta-levyn julkaisukiertue saavuttaa Sappeen Huipun 3. marraskuuta.

Moottoriturpa Tommy Lindgrenin johtama bändi sekoittaa eri musiikkityyleistä rytmikkään keitoksen. Bändin energia pääsee parhaiten oikeuksiinsa lavalla, ja siksi keikat myyvät loppuun suuriakin saleja.

Sappeen syyskausi alkaa jo viikkoa ennen Don Johnson Big Bandia, sillä lauantaina 27.10. lavalle nousee Apulanta.  Trio on soittanut reilut parikymmentä kertaa Aitoon Honkalassa ja Sappeen Huipussa, eikä yleisö ole koskaan lähtenyt pettyneenä kotiin. Takuuvarma vetonaula ja tunnelman nostattaja on myös Popeda, joka soittaa Sappeessa 17.11.

Uusia tuttavuuksia Huipun lavalla ovat Poets of the Fall  ja Jesse Kaikuranta.

– Kaikurannan kanssa otin pienen riskin, kun hänen biisinsä soivat mukavasti radioissa. Riski kannatti, sillä joulukuun alun keikalle myydään vauhdilla lippuja jo nyt, Juha Silvan kertoo.

Hän on innoissaan myös entistä kokonaisvaltaisemmista pikkujoulupaketeista, jotka pitävät sisällään hyvää ruokaa ja menevää ohjelmaa.

– Musiikista vastaa huippuluokan bilebändi SuperGroup Eleven. Illassa ei ole suvantovaiheita, sillä bändin lisäksi väkeä viihdyttää stand up -koomikko.

Huipussa ei ole ennen kokeiltu suunpieksentää. Silvan uskoo, että se toimii mainiosti pikkujouluillassa.

Sappeen talvikauden ohjelma julkaistaan lähiviikkoina. Luvassa on edellisvuosilta tuttuja vetonauloja, kuten ja Tuure Kilpeläinen. Talven aikana Huipun lavalla nähdään myös Matti Nykänen.