Millä nimellä posti kulkee

Kunnan- ja lääninraja halkoo nykyisin kahta Pälkäneen kylää. Vihavuodessa tämä on koettu ongelmaksi, ja kyläläiset ovat toivoneet pääsevänsä kokonaan osaksi Hämeenlinnaa ja Etelä-Suomen lääniä.

Toinen rajakylä on Vuolijoki. Sen asukkaat eivät ole nostaneet rajan siirtoa virallisesti esille, vaikka asiointi ja juuret suuntautuvat sieltäkin sekä Pälkäneelle että Hauholle.

 

Don Johnson Big Band esiintyy Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Salmentakana.

Pälkäneen voisi tarkastella kylien nimiä ja identiteettiä muutenkin. Polttopisteeseen nousee etenkin Sappee, joka tunnetaan nykyisin paremmin matkailukeskuksena kuin kylänä.

Kun paikkakuntaa tuntematon tapahtumajärjestäjä listaa esiintymispaikkoja, suurten kaupunkien väliin tulee Salmentaka, koska Sappeen postinumero on 36450 Salmentaka.

Sappeen nimellä postinsa saavat puolestaan Puutikkalan ja Vihavuoden suunnan asukkaat. Se Sappee tarkoittaa kuitenkin Hauhon Sappeeta.

 

Kylien nimet ovat tärkeitä identiteetin kannalta. Siksi on tärkeää, että elävien kylien väki saa postinsa oman kylän nimellä. Esimerkiksi Aitoo, Luopioinen ja Rautajärvi pitää jatkossakin säilyä postinumeroissa.

Mutta olisiko selvempää, että Salmentaan ja Iltasmäen postitoimipaikaksi muutettaisiin Pälkäne. Kyynärön postitoimipaikaksi puolestaan sopisi Rautajärvi, joka on nostanut profiiliaan kunnan itäkolkan keskuksena.