Lp Kangasala kohtaa OrPo:n cupin välierissä

LP Kangasala kohtaa Suomen cupin välierissä Oriveden Ponnistuksen. Kangasalalaisjoukkue emännöi joulukuussa pelattavan kaksiosaisen välierän jälkimmäistä ottelua.

LP varmisti paikkansa välierissä puhtaalla pelillä. Joukkue kaatoi cup-viikonloppuna Pieksämäen, HPK:n ja Liiga-Euran. Tasaisessa ja vaihtelevasti edenneessä avausottelussa Euraa vastaan joukkueet napsivat erävoittoja vuorotellen, ja loppulukemat kirjattiin LP:lle 2–3 (24–26, 25–16, 20–25, 25–18, 7–15). Myös erien sisällä peli ailahteli: Eura hävisi avauserän johdettuaan 17–12 ja toisen erän kangasalalaiset hukkasivat virheiden myötä 3–11-johtoasemasta. Ratkaisuerässä LP:n peli pysyi kuitenkin hyvin kasassa.

Ansaittu huikka. Roosa Koskelo pelasi koko muun LP Kangasalan joukkueen tavoin mallikkaasti. Välieräpaikka irtosi kolmella voitolla, vaikka ennen turnausta valmentaja Ismo Tahvanainen totesi, ettei LP hae menestystä cupissa vaan liigassa.

Viikonlopun isoimman voiton LP nappasi seuraavasta ottelusta, jossa se nitisti kivikovan HPK:n 1–3 (28–26, 21–25, 23–25, 20–25). Nuoret Kaisa Alanko ja Mira Hämäläinen sekä Magdalena Maras olivat mainiosti onnistuneen joukkueen parhaimmistoa.

Vaikka kangasalalaiset olivat varmistaneet jatkopaikan kahden voiton myötä, asenne oli kohdallaan myös kolmannessa ottelussa. Pieksämäki joutui taipumaan erin 0–3 (22–25, 27–29, 21–25). Libero Roosa Koskelon varma peli antoi passareille hyvät eväät pelin pyörittämiseen.

– Peliaikaa pystyttiin hyvin jakamaan eli jatkoa ajatellen kertoo meille, että paikkaajia aina löytyy, jos joku on pois, valmentaja Juha Mäkinen summasi.

Liigapelit jatkuvat perjantaina Hämeenlinnassa, jossa kangasalalaisia odottaa taatusti revanssia mielivä HPK. Kotikentälleen LP Kangasala palaa liigan merkeissä marraskuun alussa tuplakierroksella.