Topi Rönni teki vakuuttavaa jälkeä kisakentillä

Luja-Lukon junnut tuulettivat ja esittelivät pokaalejaan vilkkaan yleisurheiluvuoden päätteeksi.

Onkkaalan ja Luopioisten kentillä kävi kesän yleisurheilun sarjakilpailuissa todella kova kuhina, kun yhteensä 195 eri urheilijaa teki komeat 856 osallistumiskertaa. Lukema on todella hieno ja ainakin Petri Ketolan mukaan osallistujamäärä on suurin ainakin viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Lajisuorituksia kertyi lähes 3000 kappaletta eli monta juoksuaskelta, ponnistusta ja heittoa urheilukentillä nähtiin.

Nuorten ja lasten liikunnan määrä on vähentynyt huolestuttavasti, joten on erittäin mukava todeta, että Pälkäneellä mennään vastavirtaan. Tuloskortteja palautettiin yli 80, lisäystä edellisvuotiseen yli 20 kappaletta.

Vaikka sarjakisoissa on käytössä sekuntikello ja mittanauha, on kilpailu pysynyt leikkimielisenä ja iloisena. Kaikkia kannustetaan ja oman ennätyksen syntyminen saa kasvot loistamaan, oli sijoitus sitten mikä tahansa.

Jos torstaisin kentälle olisi lähdetty juoksemaan tai hyppäämään ilman tulosten kirjaamista, osallistumisinto olisi saattanut kärsiä. Sopiva, tervehenkinen kilpailu on tässä tapauksessa aktivoiva tekijä. Jatketaan siis kisoja samassa hengessä myös tulevina vuosina.

Talkoolaisten eli hienosti sanottuna kolmannen sektorin toimijoiden rooli on tässäkin työssä tärkeää ja kesän sarjakilpailuja ei olisi saatu vietyä läpi ilman mittavaa talkoolaisten joukkoa. Lapion varteen on riittänyt kiitettävästi myös muita kuin jaostolaisia.

 

Eri-ikäisten menestyneimmät urheilijat saatiin yhteiskuvaan yleisurheilukauden päättäjäisissä Nuijalla.

Valmentajien perässä kaupunkiseuroihin

Luja-Lukon rooli on toimia kasvattajaseurana ja tutustuttaa lapset ja nuoret yleisurheilun monipuoliseen lajivalikoimaan. Kilpailumenestys ei ole Luja-Lukon yleisurheilua eteenpäin vievä voima, vaan suurin onnistumisen tunne tulee kovasta kuhinasta kentillä.

Tällä hetkellä resurssit eivät riitä laajempaan lajivalmennukseen. Vaikka tuntuu ikävältä menettää lahjakkaita urheilijoita kaupunkiseuroihin, se lienee ainakin toistaiseksi ainoa tie silloin, kun urheilija haluaa panostaa urheilu-uraan tosissaan.

Tänä kesänä on tosin herätetty keskustelua seurayhteistyöstä ja Luja-Lukon mahdollisuudesta osallistua naapuriseurojen valmennuksiin. Talven aikana tilannetta selvitetään. Myös ainakin alustavaa halukkuutta seuran omien valmentajien kouluttautumiseen on ollut, joten toivotaan siltäkin puolelta apua valmennukseen.

 

Hyvä tsemppi isoissa kisoissa

Oman pitäjän ulkopuolisia kilpailuja on myös kierretty.

Isommat kisat hienoilla urheilukentillä ovat varmasti mieleen jääviä tapahtumia lapsille ja vanhemmille ja Luja-Lukon väreissä on mukava kilpailla.

Henki urheilijoiden, huoltajien ja kannustajien kesken on ollut pikkupaikkakuntamaisen lämmin ja onnistumista on iloittu yhdessä, samoin pettymyksiä on purettu porukalla. Toivotaankin lisää lujalukkolaisia ensi kesäksi mukaan kisoihin.

Kesän urheilut on nyt perinteiden mukaisesti pistetty taulukoihin ja tilastoihin ja on palkintojen jaon aika.

Pistepörssiin on voinut kirjata myös muut kuin omien sarjakisojen tulokset joten aktiivisuus ja kilpailujen kiertäminen palkitaan pistepörssin hyvillä pisteillä. Myös menestys vaikuttaa pisteisiin.

Topi Rönni piti Luja-Lukon värejä esillä Youth Athletics Gamesissa. Laitikkalalainen oli paras kahdeksanvuotias yhdeksänvuotiaiden sarjassa.
Topi Rönnin kesän parhaat tulokset
lajitulosluokkasijoitus 9-vuotiaiden Suomen tilastossa (ja 8-vuot. joukossa)
korkeus1.23A1.
40 metriä6.54A6. (1.)
kiekko19.72A7. (1.)
pituus3.82A23. (3.)
kuula7.74A16. (1.)
kolmiottelu767A12. (2.)
60 metriä9.9739. (4.)
150 metriä24.4320. (1.)
600 metriä2.06.4327. (2.)
800 metriä3.02.2122. (3.)
pallo33.3216. (5.)
neliottelu938A
junnukeihäs21.00B

 

Luja-Lukon palkitut yleisurheilijat
Paras urheilijaTopi Rönni2 pm-hopeaa ja 4 pm-pronssia P9-sarjassa. 4 pm-pistesijaa. Youth Athletics Games pronssia.
Nuori urheilijaAki Niemi10.000 metrillä pm-pronssia ajalla 34.40.
SisulisätyttöSiina KanervaPm 4. sija T9 junnukeihäs (Suomen tilastossa keihäässä 22., pallo 10., kiekko 31)
SisulisäpoikaAaro AhoPm-pronssia P13 keihäässä (39,38), tulos Suomen tilastossa 50 ja neljäs 1000 metrillä (tilasto 41.). Lisäksi pm-maastoissa Aaro juoksi kilpailun 4. nopeimman osuusajan, mukana myös 15-vuotiaita.
ErikoispalkintoOlli-Oskari SuonmaaPm-pronssia P13 korkeushypyssä omalla ennätyksellään 1.51. Tulos Suomen tilastoissa 20. (kolmiloikassa 14., neliottelussa 24., 60-metrillä 61. ja 200-metrillä 66.)