KaLe sytytti taas Luja-Lukon

Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue KaLe piti pälkäneläisvieraansa Luja-Lukon aisoissa joukkueiden kohtaamisessa lentopallon kolmossarjassa. Kolmannessa ote alkoi kuitenkin kääntyä pälkäneläisille, ja Luja-Lukko nousi takaisin peliin jatkopalloilla otetulla erävoitolla. Sattuvasti voittopallon niittasi koko illan pirteimpiä Luja-Lukko-pelaajia ollut Krister Hentilä.

Samalla isäntien mieliin tuntui hiipivän niin sanottu deja vu – tai Matti Nykäsen sanoin bon voyage -tunne: edellisessä kohtaamisessa viime keväänä Pälkäneellä kohti 3–0-voittoa lasketellut tamperelaisjoukkue hyytyi lopulta 2–3-tappioon. Kun Luja-Lukko petrasi otteitaan ja tamperelaisten kuormitettu ykköshyökkääjä alkoi uupua, neljäs erä kirjattiin pälkäneläisvieraille ja viidennessä Luja-Lukko pystyi pitämään erän alussa saamansa etumatkan loppuun asti. Luja-Lukon voitto irtosi siis lopulta pitkän kaavan mukaan luvuin 2–3 (25–19, 25–20, 24–26, 20–25, 11–15).

– En tiedä, miksi alku oli niin nihkeä, valmistautumisen piti olla kunnossa, valmentaja Petri Hildén ihmetteli ottelun jälkeen.

Alku ei lupaillutkaan suuria pälkäneläissankaritarinoita: KaLe karkasi saman tien 11–1-johtoon ja Luja-Lukko sai sen jälkeen toisen pisteensä isäntien syöttövirheen seurauksena. Vastaanotto ei ollut parhaimmillaan kahdessa ensimmäisessä erässä, ja sen kohentuessa myös passari Petri Tuomioja paransi otteitaan.

Luja-Lukon avauksessa nähtiin myös uusi kasvo Matti Kannus. Valmentaja Hildénin mukaan joukkueella on kiikarissaan vielä yksi pelaaja paikkaamaan vuodenvaihteessa ulkomaille suuntaavan Ville Mattilan jättämää aukkoa.

Pälkäneläiset kipusivat voitollaan sarjataulukossa mukaviin asetelmiin kärkijoukon jatkeeksi. Sunnuntaina edessä on kauden tähän mennessä kovin testi, kun Luja-Lukko kohtaa vieraissa sarjaa johtavan Aitolahden Riennon. Joukkue on pälkäneläisluotsi Hildénin ennakkotietojen mukaan käytännössä sama kuin viimevuotinen MesTo.

Asko Niemi, yksi Luja-Lukon tukipilareista.