Huipun esiintyjät: Takuuvarmoja Suomirockin kulmakiviä ja tämän päivän poptähtiä

Apulanta avasi Sappeen keikkatalven

Lokakuun lopussa Huipussa esiintynyt Apulanta avasi Sappeen tämän talven bändi-illat. Joulukuun puoliväliin saakka lavalle kipuaa lähes joka lauantai kovia kotimaisia esiintyjiä. Lauantaina 10.11. ei nähdä live-esiintyjää, mutta seuraavina viikonloppuina ohjelmaa on senkin edestä.

Popeda-ilta 17.11. käynnistää ryminällä Sappeen pikkujoulukauden. Huoneistohotelli ja illan ruokailut on myyty täyteen, ja viimeisiä vapaita mökkejä varataan vilkkaasti.

Paikalliset yritykset ovat buukanneet pikkujoulujaan seuraavaksi viikonlopuksi. Sappee tekee järjestelyt helpoksi, sillä tarjolla on ruokaa, juomaa ja ohjelmaa joka makuun.

– Luvassa on hyvää ruokaa, musiikkia ja koomikko. Täyspainoisessa illassa ei ole suvantovaiheita, sillä loistavan bilebändin lisäksi esiintyy stand up -koomikko, Sappeen rinneravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juha Silvan kertoo.

Sappee on rakentanut ennenkin pikkujoulupaketteja avaimet käteen -periaatteella, mutta stand up -koomikot ovat uusi aluevaltaus.

 

Tyyliskaala laajenee

Sappeen Huipun esiintyjäkalenterin kulmakiviä ovat suomirockin ikisuosikit sekä tämän hetken kovimmat pop-artistit.

– Yötä, Popedaa, Jenni Vartiaista ja Kaija Koota ei kuitenkaan riitä joka viikolle. Siksi joka vuosi yritetään laajentaa tyyliskaalaa, Juha Silvan sanoo.

Syyskaudella Huipussa nähdään kolme erilaista ensikertalaista. Lauantaina Don Johnson Big Bandin Fiesta-levynjulkaisukiertue pysähtyy Sappeessa. Joulukuun alussa nähdään toinen maailmalla ahkerasti keikkaileva bändi, Poets of the Fall. Ennen joulutaukoa päästään myös näkemään, kuinka marraskuussa debyyttilevynsä julkaiseva Jesse Kaikuranta ottaa yleisönsä livenä.

– Toisinaan on sattunut niin, että olemme buukanneet nousevan bändin juuri oikealla hetkellä: väkeä on ollut tupa täynnä, ja tunnelma katossa sekä lavalla että yleisön puolella. Jesse Kaikurannan kanssa on enteitä tällaisesta illasta, Juha Silvan sanoo.

Lumettomaan aikaan Sappee myy keikkaliput ja majoituksen edullisessa paketissa.

 

Sappeen Huipun esiintyjät

 • la 3.11. Don Johnson Big Band
 • la 17.11. Popeda
 • pe 23.11. SuperGroup Eleven ja stand up koomikko Jussi Simola
 • la 24.11. SuperGroup Eleven ja stand up koomikko Fredi Lilius
 • la 1.12. Poets of the Fall
 • la 8.12. Jesse Kaikuranta
 • la 2.2. Matti Nykänen
 • la 9.2. Kuningasidea
 • la 16.2. Jean S
 • la 23.2. Elokuu
 • la 16.3. Tuure Kilpeläinen
 • la 23.3. Yö
 • la 30.3. Haloo Helsinki
 • la 6.4. Jukka Poika
 • la 13.4. Mariska ja pahat sudet

Yksi uhrautuu kuskiksi, että muilla on hauskaa

 

– Iskelmä ei kiinnosta. Täällä toimii suomirock: PMMP, Kotiteollisuus, Popeda ja Yö, Kimmo ja Joonas Vuolle sekä Pauli Eskola sanovat.

Tällä kertaa nuorten kangasalalaismiesten seurueen toi Sappeeseen Apulanta.

– Me kaikki on nähty bändi livenä ainakin pari, kolme kertaa. Se toimii aina.

Kangasalta olisi jokseenkin sama matka Tampereelle kuin Sappeeseen. Kaupungista ei kuitenkaan löydy Sappeen Huipun veroisia keikka-areenoita.

– Täällä jokainen näkee ja kuulee hyvin, vaikka talo olisi täynnä, kuskin roolissa tällä kertaa oleva Eskola sanoo.

Huippu vetää jokseenkin saman verran väkeä kuin Tampereen Tullikamari. Tunnelma on kuitenkin paljon tiiviimpi ja klubimaisempi: esiintyjä on lähellä yleisöä, joka levittäytyy kahteen kerrokseen.

– Elävä esiintyjä tuo iltaan meininkiä. Ja se on pelkästään hyvä, että bändit aloittavat ajoissa. Iltakymmenen on lauantai-iltaisin ihan sopiva aloitusaika, mutta perjantaina se voisi olla vähän turhan aikainen. Monella voisi tulla kiire töiden jälkeen, Eskola sanoo.

Kangasalalaisseurue on ympyröinyt Sappeen esiintyjäkalenterista muitakin iltoja.

– Lauantainen Don Johnson Big Band kiinnostaisi kyllä, mutta se on vähän korkeampi kynnys lähteä liikkeelle kahtena viikonloppuna peräkkäin.

Apulanta toi kangasalalaisten Kimmo ja Joonas Vuolteen sekä Pauli Eskolan porukan Sappeen Huippuun.

 

Kaveriporukka kokoontui viikonlopuksi Sappeeseen

 

– Mökille ja keikkalipuille tulee hintaa viitisenkymppiä per nokka. Minusta se ei ole paljon, tamperelainen Esa Saarinen sanoo.

Helsinkiläis-tamperelainen viiden hengen kaveriporukka on kokoontunut viettämään hauskaa viikonloppua Sappeeseen. Paikan valintaan vaikutti keskeinen sijainti sekä ohjelma: lavalle kiipeää maan kovimpiin keikkabändeihin lukeutuva Apulanta.

– Se toimii aina livenä, vaikkei bändiä välttämättä tulisi kuunneltua kotona.

Saarinen on selaillut Sappeen bändikalenteria syksyä pidemmälle. Kiinnostavimmat nimet löytyvät hänen mielestään talven laskettelukaudelta.

– Suomirock kiinnostaa. Mutta lisäksi Sappee voisi panostaa metalliosastoon, Saarinen toivoo.

Hän kehuu Huippua erinomaisen toimivaksi keikkapaikaksi. Kaksikerroksisella areenalla syntyy tiivis tunnelma, ja taaempaakin näkee, mitä lavalla tapahtuu.

Kiitosta saa myös Sappeen nettikauppa.

– Netin kautta mökin ja keikkaliput saa kätevästi.

Sappee sopii eri puolilta eteläistä Suomea kokoontuvan kaveriporukan kokoontumispaikaksi. Helsinkiläinen Tanja muutti vastikään Esa Saarisen perässä Tampereelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?