C-junioreiden voittotili avaamatta

Eelis Tiala näytti muille mallia puolustuksessa. Jos muutkin White-joukkueen pelaajat tavoittavat saman asenteen ja kurinalaisuuden, Luja-Lukko voi taistella voitoista C-junnujen SM-karsintasarjassa.

Pälkäneen Luja-Lukon C-pojat jatkavat nollakerhossa sekä SM-karsintasarjassa että kakkosdivisioonassa.

C-junioreiden ikäluokka on osoitus siitä, että Pälkäneeltä on kasvamassa uusia koripalloilijoita. C-junnuja on niin paljon, että Luja-Lukko osallistuu ikäluokassa kahteen sarjaan. PäLuLu White haastaa alueen huippujoukkueet ykkösdivisioonassa, jossa karsitaan samalla SM-sarjajoukkueet kevätkaudeksi. PäLuLu Blue puolestaan pelaa kakkosdivisioonaa.

Molempien joukkueiden voittotili on vielä avaamatta neljän ottelun jälkeen. Kylmempää kyytiä on saanut White. Etenkin turnauspäivän toiset ottelut ovat olleet joukkueelle myrkkyä. Isommalla pelaajaringillä liikkuvat ja kokeneemmat vastustajat ovat vieneet jälkimmäiset ottelut näytöstyyliin.

PäLuLu aloitti SM-karsinnat lokakuussa tappiolla Salon Vilppaalle ja Ura Basketille. Lähes kuukauden tauon jälkeen kohdattiin kotisalissa Raholan Pyrkivä sekä Forssan Koripojat.

Aamuottelun alku oli takkuista sekä pälkäneläisille että tamperelaisille, eikä onnistumisia tullut oikein kummallekaan ryhmälle. Rahola vei ensimmäisen kymmenminuuttisen 8–14.

Toisella ja kolmannella jaksolla Luja-Lukko sai puolustuksen ajoittain toimimaan, mutta hyökkäyspäässä oltiin liikaa yksilösuoritusten varassa. Hätiköidyistä ja huonoista heitonvalinnoista vastustaja rokotti armottomasti.

Kotijoukkue lähti päätösjaksolle 15 pisteen tappioasemasta. Kavennusta lähdettiin hakemaan aggressiivisella puolustuksella, joka oli toiminut aina kun pälkäneläispelaajat muistivat puolustaa joukkueena. Rahola sai jakson alkuun muutaman helpon korin, jonka jälkeen kotijoukkueen itseluottamus romahti. Rahola juoksi lopulta helppoon voittoon 37–69.

Toisessa ottelussa FoKoPo tarjosi oppitunnin pälkäneläisille. Sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvat forssalaiset olivat voittaneet Raholan 30 pisteellä. Luja-Lukko ei pystynyt haastamaan vieraita missään vaiheessa. FoKoPo otti lopulta Pälkäneestä ylivoimaisen 21–126 voiton.

Ahkerasti syksyn ajan treenannut Joona Karstu on saanut otteisiinsa varmuutta. Harjoitus alkaa tuottaa tulosta, ja Noormarkun turnauksessa Karstu kuului PäLuLu Blue-joukkueen kantaviin voimiin.

Blue kompasteli Noormarkussa

PäLuLu Blue aloitti kakkosdivisioonakautensa tappiolla BC Nokialle ja Tampereen Pyrinnölle. Noormarkun Koitto ja Raholan Pyrkivän kakkosjoukkue venyttivät pälkäneläisten tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi.

Isäntäjoukkue NoKo repäisi heti avausjaksolla selvän eron ja ratkaisi ottelun. Luja-Lukon jalat alkoivat vähitellen liikkua, mutta ajatukset kääntyivät jo seuraavaan peliin, ja Koitto vei voiton selvin lukemin 86–32.

Raholan Pyrkivää vastaan Luja-Lukko taisteli tasaisesti puoliajalle saakka. Kolmannella jaksolla virheet ja Raholan prässi käänsivät pelin tamperelaisten eduksi. RaPy vei jakson selvästi 11–24.

Vaikka viimeinen jakso oli tasainen, tamperelaiset korjasivat sarjapisteet mukaansa lukemin 40–61.