Talvikausi avattu, messuvieraat kuvattu

 

Messuvieraat saivat tuunata mainoskyltin ja kuvauttaa itsensä sen kanssa. Kuvat löytyvät Sappeen facebook-sivuilta. Eniten peukkuja kerännyt kuva palkitaan ilmaisella Sappeen-viikonlopulla majoituksineen ja hissilippuineen.

Sappee avasi talvikauden Helsingin messukeskuksessa 2.–4.11. järjestetyissä Ski Expo -tapahtumassa. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurin talviurheiluun liittyvä kohtaaminen, jossa laskettelurinteet esittelevät omia palvelujaan. Sappeen Matkailukeskus oli mukana aivan uudella ja poikkeuksellisella idealla.

– Kuvasimme messuvieraita omalle facebook -sivulle, ja henkilö tai henkilöt, jotka saavat eniten tykkäyksiä, voittavat viikonlopun Sappeella. Palkinto on neljälle hengelle majoituksineen ja hissilippuineen, rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen kertoo joulukuun puolivälissä päättyvästä kilpailusta.

Sappeen rinteet pyritään avaamaan marraskuun aikana. Hiihtoladut, jotka ovat luonnonlumesta, pyritään avaamaan vuodenvaihteeseen mennessä. Jos sääolosuhteet sallivat ja lunta tulee, ovat ladut ja rinteet avoinna talviurheilun harrastajille melko nopeasti.

– Alkukauden merkitys ei ole ihan niin suuri kuin esimerkiksi joulu, loppiainen ja pääsiäinen, sekä tietysti koulujen hiihtolomat. Joitain yksittäisiä paikkoja taitaa vielä jouluksi olla, joten varaustilanne meillä on hyvä, Puurunen toteaa.

 

Myyntipalvelija Sanna-Maria Eskola ja rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen avasivat Sappeen talven Helsingin messuilla.

Taantumasta lisää asiakkaita

Taantuma on lähes kaikille huono juttu, mutta etelän laskettelurinteille se tuo lisää asiakkaita.

– Jos nyt taantumasta voi jotain positiivista sanoa, niin ainakin Sappeen rinteille sen uskotaan tuovan lisää asiakkaita. On aivan eri asia ajaa autolla tuhannen kilometriä edes takaisin kuin parisataa kilometriä. Pirkanmaan ja etelän laskettelu- ja hiihtokansa on meidän parhaita asiakkaita, taantumassa haetaan säästöt ja palvelut läheltä, Puurunen kertoo.

Sappeen on koko perheen kohde; vanhemmat hiihtävät laduilla, lapset laskettelevat. Alle kuusivuotiaat pääsevät kypärä päässä joka rinteeseen ilmaiseksi, jonka lisäksi alkeis-, hupsis- ja siirtymärinne ovat kaikille laskettelijoille maksuttomia.

Murtomaahiihdon harrastaminen on maksutonta, eikä suksiakaan tarvitse olla mukana, kun Sappeelta saa välineet vuokrattua joko laskuun ja nousuun tai tasaisella sivakointiin.

Parasta Sappeella on monen hurjapään mielestä Snow Park, josta löytyy omat suorituspaikat kokeneille suksi- ja lautataitureille sekä omat suorituspaikat aloittelijoille. Snow Park koostuu erilaisista hyppyreistä sekä liutettavista presseistä ja reileistä.

Ja jos hiihto tai laskettelu ei kiinnosta ja hyppyritkin huimaavat päätä, voi lumikenkäillä, patikoida tai ratsastaa.

Sappeella huolto pelaa niin ihmisille kuin omille välineille.

Helsingin Ski Expo -messuista on muodostunut Sappeelle perinteinen talvikauden avaus, joka huipentaa talven tuloon valmistautumisen.

– Sappee oli messuilla mukana jo ennen kuin minä aloitin vuonna 1999. Ajan saatossa messut ovat muuttuneet enemmän kaupalliseksi; ehkä se meidän kannalta keskittää huomion toisaalle, mene ja tiedä. Me emme myy täällä mitään, mutta toki meillä on messutarjous kausikortista ja ennakkovaraajalle majoitustarjous, jotka voi ostaa netistä, Puurunen kertoo.

Tulevana jouluna on ainakin aikaa hiihdellä ja lasketella, kun jouluaatto sattuu maanantaille.

Sappeen messuvieraiden kuvia ja ihmisten lähettämiä terveisiä voi käydä kurkkaamassa Facebookissa. Samalla voi napsauttaa jonkun kohdalla tykkäystä ja vaikuttaa osaltaan siihen, kuka pääsee viikonlopuksi Sappeeseen.

Jouni Saltbacka