Keskinäinen ottelu saattaa ratkaista lohkovoiton

 

Luja-Lukon kaksi mikropoikajoukkuetta kohtaa päätösottelussa, joka saattaa ratkaista lohkovoiton. Lakers lähtee päätösturnaukseen kärkijoukkueena.

Koripallon mikropoikien kakkosdivisioonan lohkovoitto saattaa ratketa Pälkäneen Luja-Lukon joukkueiden kohtaamisessa. Paremmista asemista Yhteiskoululla sunnuntaina 2.12. kello 10 pelattavaan keskinäiseen otteluun lähtee Luja-Lukko Lakers, joka on kärsinyt tasaisessa lohkossa vain yhden tappion Salon Vilppaalle.

Myös Luja-Lukko Bulls on pärjännyt mainiosti. Sen pistetiliä rasittaa molemmille Salon joukkueille kärsitty tappio.

Pälkäneläisjoukkueiden toiseksi viimeinen syysturnaus sujui samoissa merkeissä: ensimmäinen vastustaja hoitui, mutta toisessa ottelussa tuli tappio.

7–9-vuotiaiden mikropoikien ikäluokka on ensimmäinen, jossa pelataan koripallon sarjapelejä. Pälkäneen Luja-Lukko osallistuu kahdella joukkueella mikropoikien ja C-poikien sarjoihin.

 

Vilpasta vastaan ei löytynyt ratkaisijoita

Luja-Lukko Lakers kohtasi toiseksi viimeisessä turnauksessaan Yhteiskoululla Turun NMKY:n ja Salon Vilppaan. Avausottelu turkulaisia vastaan oli helppo, sillä NMKY:n pelaajat olivat aloittaneet koriksen vasta syksyllä. Kokeneemmat ja taitavammat pälkäneläispelaajat hallitsivat ottelua alusta asti.

Lakers keskittyi syöttöpeliin. Pallo alkoikin liikkua, ja hienojen syöttöketjujen päätteeksi päästiin upottamaan koreja avopaikoista.

Ottelu päättyi Lakersin 66–6 voittoon. Tulikasteensa sarjapeleissä sai kuusivuotias Aarni Kihlström, joka sinnitteli itseään kaksi vuotta vanhempien joukossa mainiosti.

Pälkäneen pojilla jäi syöttövaihde päälle, ja toisessa ottelussa Salon Vilpasta vastaan korille ei tahtonut löytyä ratkaisijoita. Alkuminuuttien ajan kotijoukkue haastoi hyvin taitavat salolaiset, mutta vähitellen Vilpas sai juonesta kiinni ja vei avausjakson selvästi 2–15.

Ottelun vanhetessa Luja-Lukko Lakerskin pääsi pelistä jyvälle. Salolaisten huikean heittopelin ansiosta ero kuitenkin kasvoi.

Puoliajan jälkeen Pälkäneen pojat esittivät ehkä kauden parasta peliä ja voitto tästä jaksosta kirjattiin 13–10 Lakersille. Neljännellä jaksolla salolaiset saivat uutta energiaa, kun taas kotijoukkueen tankista alkoi löpö loppua. Vieraat veivät jakson selvästi 5–18 ja koko ottelun 25–55.

Selkeästä tappiosta huolimatta peli oli mukavaa mikrokorista. Tapahtuman kruunasi loistava tuomaripari TyysteriNieminen. Kaksikko opasti pieniä pelimiehiä ja kertoi vihellysten syyt, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi miksi pilli soi!

 

Bullsin puhti ei riittänyt toisessa ottelussa

Matias Suvanto oli mikropoikien Bulls-joukkueen taistelija Vilpas-ottelussa.

Luja-Lukko Bulls pelasi syksyn alkusarjan toiseksi viimeisen turnauksen Salossa. Matkaan lähdettiin seitsemän nuoren pelimiehen voimin. Tavoitteena oli kaataa Kaarinan Ura ja isäntäjoukkue Vilpas.

Ensimmäinen ottelu Kaarinaa vastaan oli tasaista vääntöä. Pälkäneläispelaajat keräsivät onnistumisia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, ja voimasuhteet kääntyivät vähitellen Bullsin eduksi. Loppulukemiksi kirjattiin 25–36 Pälkäneelle.

Ottelun taistelija oli Niko Pajula joka haki irtopalloja, otti levypalloja ja puolusti omaa pelaajaa hyvin.

Toiseen otteluun lähdettiin vain pienen hengähdystauon jälkeen, joten jaloissa tuntui ylimääräistä taakkaa. Huilannut isäntäjoukkue Vilpas voitti tilanteen toisensa jälkeen.

Luja-Lukko Bulls sinnitteli pelissä mukana puoliaikaan saakka, mutta viimeiset kaksi jaksoa menivät selkeästi kotijoukkueelle. Suurinumeroisesta (62–26) tappiosta huolimatta Pälkäneen pojat jaksoivat tsempata hyvin. Ottelun taistelija oli reippaita otteita esittänyt Matias Suvanto, joka tuli useimmista kaksinkamppailuista pallon kanssa.

Kakkosdivisioonan syyslohko huipentuu kotisalissa sunnuntaina 2.12. Päivä alkaa kello 10 Pälkäneen joukkueiden keskinäisellä kohtaamisella. Turnauksen kolmas joukkue Raholan Pyrkivä on myös mukana lohkon kärkitaistossa. Lakers kohtaa tamperelaiset kello 12 ja Bulls kello 14.

 

Mikropoikien 2. divisioona

PäLuLu Bulls – Ura 36–25
PäLuLu Bulls – Vilpas White 26–62
PäLuLu Lakers –TuNMKY Blue 66–6
PäLuLu Lakers – Vilpas Red 25–55

PäLuLu Lakers 6 5 1 272–161 10
FoKoPo 6 4 2 300–224 8
Vilpas White 6 4 2 263–172 8
RaPy 6 4 2 235–177 8
Vilpas Red 6 4 2 299–212 8
PäLuLu Bulls 6 4 2 270–212 8
Ura 04–05 6 1 5 198–210 2
LoKoKo 6 1 5 153–286 2
TuNMKY Blue 6 0 6 61–397 0