Luja-Lukko Lakers nousi ykkösdivariin

Pälkäneen joukkueet kohtasivat mikropoikien ratkaisuturnauksessa.

.

Pälkäneellä on 7–9-vuotiaita koripallojunnuja niin paljon, että Luja-Lukko lähti mikropoikien kakkosdivisioonaan kahdella joukkueella. Pelaajat pyrittiin jakamaan niin, että Lakers- ja Bulls -joukkueista tulisi mahdollisimman tasaväkiset.

Sunnuntaina pelattu paikallispeli osoitti, että jako onnistui mainiosti. Syksyn sarjakierroksilla paremmin pärjännyt Lakers karkasi kolmannella jaksolla jo kymmenen pisteen päähän, mutta saatuaan hengen päälle Bulls nousi vielä taistelemaan voitosta.

– Peli oli erittäin hyvää mikropoikakoripalloa. Ja tiukan taistelun jälkeen kukaan ei ainakaan voi puhua sopupelistä. Hieman vanhemmalla valmentajalla olisi ollut sydän kovilla, Kimmo Ketola nauraa.

Lakersin voitto tiesi sitä, että ainoastaan Salon Vilppaalle hävinnyt pälkäneläisjoukkue säilytti mahdollisuutensa nousta kevääksi ykkösdivisioonaan. Toisen ottelun vastustaja Raholan Pyrkivä lähti Yhteiskoulun turnaukseen samanlaisesta tilanteesta: voitto molemmista otteluista tietäisi sarjanousua.

Kotijoukkue lähti ratkaisupeliin hyvin latautuneena. Puolustus toimi hyvin ja Luja-Lukko hoiti avausjakson 8–2. Toisella jaksolla tehtailtiin koreja vuorotahtiin ja ero säilyi kuudessa pisteessä.

Puoliajan jälkeen tamperelaiset kavensivat kori korilta. RaPy vei jakson 2–8, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin tasatilanteesta.

Viimeinen kahdeksanminuuttinen oli tiukkaa puolustusta ja korin tekeminen oli molemmilla joukkueilla hankalaa. Lakers onnistui lopussa tekemään yhden korin enemmän. 24–22 -voitto varmisti samalla sarjanousun.

Ykkösdivisioonassa on luvassa entistä tiukempia vastustajia. Kahdella sarjatasolla pelaava Luja-Lukko voi siirtää pelaajia ykkös- ja kakkosdivisioonajoukkueiden välillä suurien seurojen tapaan.

– Se takaa, että kaikille järjestyy sopivan vaativia pelejä, Kimmo Ketola sanoo.

Poikien peluuttaminen ristiin varmistaa sen, että väkeä riittää myös talven flunssakaudella.

– Kevätkaudella joukkue pienenee muutamalla pojalla, kun 2002 syntyneet siirtyvät minipoikiin, jotka lähtevät kevätkaudeksi myös sarjaan. Minipojissa on sopiva kymmenen pelaajan ryhmä, sillä saamme mukaan myös muutaman 2001 syntyneen pojan.