Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 70 ihmistä

Tulipaloissa on ennakkotietojen mukaan kuollut marraskuun loppuun mennessä 70 ihmistä. Heistä viisi menehtyi marraskuun aikana. Palokuolemia on yksitoista enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön seurannan mukaan tämän vuoden palokuolleista 54 on miehiä, 14 naisia ja kahden sukupuoli ei ilmene mediatiedoista. Hieman yli puolet eli 37 henkilön kuolemaan johtaneista paloista syttyi omakotitaloissa.

Kangasalla tapahtui yksi kuolemaan johtanut tulipalo. Noin viisikymppisen miehen kuolemaan johtanut rintamamiestalon tulipalo sattui toukokuussa Vatialassa. Pirkanmaalla kuolemaan johtaneita tulipaloja sattui kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Menehtyneistä seitsemän oli miehiä ja naisia kaksi.

 

Varovasti kynttilöiden kanssa

Adventtiaika näkyy kotien valoja tulvivissa ikkunoissa mutta valitettavasti myös lisääntyneinä palovaaroina. Varsinkin kynttilöistä aiheutuvat tulipalot kasvavat lokakuusta helmikuuhun. Näin näyttää tapahtuneen tänäkin vuonna. Marraskuussa syttyi kaksi tulipaloa, kun lapset olivat saaneet kynttilän käsiinsä. Molemmissa tulipaloissa vältyttiin henkilövahingoilta.

– Vuoden kiireisin aika on vasta edessä, kun edessä on joulut ja uudet vuodet. Pieni pelko on siitä, että loppuvuonna tilastot synkkenevät entisestään. Toivotaan kuitenkin, että ihmiset muistaisivat olla tulen käsittelyn kanssa tarkkoina. Tulentekovälineet on ehdottomasti pidettävä lasten ulottumattomissa. Pikkuväkeä ei myöskään pidä jättää yksinään huoneeseen, jossa palaa kynttilä tai muu avotuli. Turvallista kynttilän sytyttämistä ja sammuttamista voi toki kokeilla yhdessä aikuisen kanssa, turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä muistuttaa.

Toukokuisessa tulipalossa Kangasalan Vatialassa menehtyi keski-ikäinen mies.