Kangasala pitää kiinni poliisiasemasta

Poliisin palveluverkon kehittämisluonnoksessa ei ollut huomautettavaa Kangasalan kunnan näkökulmasta. Kunnan mielestä nykyistä poliisin toimipistettä tulee kuitenkin kehittää palvelemaan alueen asukkaiden tarpeita jatkossakin. Kunta on myös valmis neuvottelemaan poliisiaseman tilaratkaisuista Pirkanmaan poliisilaitoksen tarpeiden mukaisesti ja hakemaan ratkaisua toimitilakustannusten pitämiseen kohtuullisina.

Kehittämisluonnoksesta pyysi lausuntoa sisäasiainministeriön poliisiosasto, jonka valtakunnallinen hanketyöryhmä valmistelee poliisin hallintorakenneuudistusta.

Uudistuksen tavoitteeksi on asetettu ”kysynnän huomioiva, asiakaspalvelun muutoksiin sopeutuva, tehokas ja taloudellinen poliisin toimipiste- ja asiakaspalveluverkosto”. Toimipisteverkosto tulee kokemaan muutoksia, ja tavoitteena on pyörittää toimintaa poliisiasemien lisäksi yhteispalvelupisteillä.

Kangasalan poliisiaseman osalta suunnitelmissa todetaan ”alueen toimintoja ja tilaratkaisuja kehitettävän pitkällä aikavälillä”.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?