Matti ei pääse Huipulle

Matti Nykästä ei nähdä lauantaina Sappeessa.

Sappeen Huipun livelauantait jäivät joulun alla tauolle kuukaudeksi. Talvikauden sesonki oli tarkoitus polkaista käyntiin ensi lauantaina bileillä, joiden tähdeksi oli buukattu Matti Nykänen.

Kaikkien aikojen mäkikotka palkittiin tammikuun puolivälissä Suomen urheilugaalassa elämänurapalkinnolla. Sen jälkeen miestä ei ole saatu esiintymislavoille.

Viime viikonloppuna Nykäseltä jäi hoitamatta kaksi keikkaa. Iltapäivälehti tavoitti miehen baarikierrokselta kotikaupungistaan Jyväskylästä.

Maanantaina Nykäsen edustaja perui Sappeen keikan, koska artisti on sairauslomalla. Sairastuminen on niin kutsuttu force majeure -syy eli ylivoimainen este.

– Tällä aikataululla ei kannata enää edes yrittää löytää paikkaajaa, Sappeen rinneravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juha Silvan harmittelee.

Peruutukset ovat Huipussa harvinaisia tapauksia.

– Aiemmin on käynyt vain kerran niin, että keikka on peruttu viime tingassa. Pari kertaa on jouduttu rukkaamaan aikatauluja.

Sappee oli ehtinyt markkinoida Nykäsen keikkaa. Vaikka osa ilmoituksista ja lauantai-illaksi sovituista työvuoroista ehditään peruuttaa, iltaan on jo palanut rahaa.

– Tosi harmillisia tällaiset tapaukset ovat.

Nykäsen keikat ovat monesti riehakkaita tapahtumia, ja monet olivat buukanneet myös Sappeen illan kalentereihinsa.

– Ennakkolippuja ei onneksi ollut myyty kovin paljon. Se olisi aika härdelli, jos joku Popeda peruisi viime hetkellä, ja 700 ihmiselle pitäisi palautella ennakkolippurahat.