Otto Kanerva nähdään Juicena Sappeessa

Ensi kesänä Sappeessa soi Suomi-rock. Kesäteatterin parrasvaloihin nousee musikaali Juice – taiteilijaelämää, joka on nähty aikaisemmin sisänäyttämöllä sekä Tampereella että Helsingissä mutta ei koskaan ennen kesäteatterissa.

Musikaalin on tuottanut tuotantoyhtiö Potkan Oy ja sen ohjaa näyttelijä-ohjaaja, Tampereen Teatterin entinen johtaja ja Kummelistakin tuttu Heikki Vihinen.

– Tulemme Sappeeseen ainakin suurimmaksi osaksi samalla joukolla, joka esittää musikaalia tällä hetkellä, Heikki Vihinen kertoo.

Niinpä pääosassa, suomalaisen rock-musiikin isähahmon kunniaa kantavana Juhani Juice Leskisenä nähdään Otto Kanerva. Juice vaimoa esittää Netta Dahlberg ja Jumalaa Juha Laitala. Pepe Johansson esittää Martti Syrjää ja Mikko Rantaniva Pate Mustajärveä.

Paikallisia avustajia ei tällä kertaa nähdä, koska musikaali tulee valmiiksi miehitettynä.

20 000 katsojan raja rikki?

Juice – taiteilijaelämää -musikaalin ensi-iltaa vietettiin Tampereella musiikkiteatteri Palatsissa elokuussa 2011. Tänä talvena menestysmusikaalia esitetään Teatteri Forumissa. Forumin ensi-ilta oli eilen, sen jälkeen esityksiä on huhtikuun loppuun asti.

Heikki Vihinen laskee, että ennen Sappeen kesäteatterin näytäntökautta musikaali on esitetty jo yli sata kertaa. Siksi tilanne on ohjauksen suhteen aivan erilainen kuin Sappeessa tähän asti: aikaisemmat Teatteri Eurooppa Neljän tuottamat näytelmät ovat olleet kantaesityksiä ja ne on valmistettu tiiviinä harjoituskautena keväällä ja kesän ensimmäisinä viikkoina.

– Isoimmat haasteet ja muutokset tehdään, kun esitys siirretään sisätiloista ulos. Meille tulee oma lavastus, ja sen edellyttämiä muutoksia hiotaan paikan päällä. Esityksen pituus pysyy suunnilleen samana, 2 tuntia 10 minuuttia väliaikoineen, Vihinen kertoo.

Sappeessa Juice-musikaalin ensi-ilta on 13. kesäkuuta.

Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen uskoo musikaalin menestykseen myös kesänäyttämöllä.

– Luulen että täällä Manse-rockin syntysijoilla musikaali kiinnostaa laajasti ihmisiä. Esityksen tekijät ovat pitkän linjan ammattilaisia ja heillä on myös erittäin ammattitaitoinen myyntiorganisaatio. Siksi uskallamme heittää sellaiset odotukset, että 20 000 katsojan raja rikottaisiin, ensi kertaa Sappeen kesäteatterin historiassa, hän kertoo.

Myös Särkännimen uudet innovaatiot, keväällä avautuva Koiramäki ja viime kesänä avattu Angry Birds -leikkipuisto lupaavat hyvää Sappeen ja Särkänniemen yhteisille kesäpaketeille.

– Kesällä teatteri ja pakettimajoittujat ovat tärkeitä erityisesti ravintolatoiminnan kannalta. On tärkeää, että yleisölle riittää uusia elämyksiä kautta vuoden, Poukkanen toteaa.