Talvilehden juhlanumero

Sydän-Hämeen Lehti oli ensimmäisiä suomalaislehtiä, jotka ryhtyivät julkaisemaan erityistä kesänumeroa. Reilut 30 vuotta sitten syntyneen Kesälehden kohderyhmänä olivat etenkin matkailijat ja mökkiläiset.

Kesälehteä alettiin postittaa seudun tuhansille kesäasukkaille. Heistä monet ryhtyivät seuraamaan mökkipaikkakunnan tapahtumia säännöllisesti. Sydän-Hämeen Lehti sai uskollisia kaupunkilaislukijoita.

 

Tasan kymmenen vuotta sitten ilmestyi ensimmäinen Talvilehti. Se palvelee vapaa-ajanasukkaiden ohella ennen kaikkea Sappeen kävijöitä.

Sappee lähti kymmenen vuotta sitten kasvamaan uuteen kokoluokkaan, kun kaavoitusta jarruttanut jätevedenpuhdistamo valmistui Sappeenvuoden juurelle Aitoon koulutuskeskukselle. Talvilehti syntyi seudun omaksi hiihtokeskuslehdeksi, joka kertoo hiihtokeskuskävijöille ympäristön aktiivisesta ja elävästä maaseudusta.

Tieto kulkee myös toiseen suuntaan. Talvilehden sivuille on koottu kattava paketti Sappeen kuulumisia, jotta lähiseudun kävijät löytäisivät palkitun matkailukeskuksen tarjonnasta omansa.

Tämänkertainen Talvilehti on suurempi kuin koskaan. Runsas sisältö kertoo siitä, että sekä Sappee että sitä ympäröivä seutu ovat muuttuneet. Sappeenvuorella ja sen ympärillä tapahtuu tänä talvena monin verroin enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Talvilehti on osaltaan ollut aikaansaamassa ja tukemassa tätä kehitystä.