Uudistettu Mini-Street tasaa hissijonoja

Mini-Street (kartalla numero 19) rakennettiin täksi talveksi uuteen paikkaan. Uudistus on kerännyt kiitosta.

Mini-Streetin siirtäminen crossiradan viereen on Sappeen isoin uudistus tälle kaudelle. Uudistusta ennen Mini-Street on ollut pienehkö, mutta nyt se on koko rinteen mittainen ja laadukas.

Tällä hetkellä Sappeesta löytyy kaksi erillistä parkkia: iso parkki ja pienempi eli Mini-Street.

 

Alkukaudesta hyvin laskijoita

Viime vuonna ensimmäiset rinteet saatiin auki vasta loppiaiseksi. Kuluva kausi lähti liikkeelle normaaliin aikaan.

– Jouluun mennessä saatiin kaikki rinteet lumetettua, että siinä mielessä kausi alkanut hyvillä mielin. Mitä nyt vuodenvaihteen vesisateet sitä vähän näivetti, mutta muuten on ollut talviset olosuhteet ja väkeä käynyt rinteissä hyvin, rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen sanoo.

– Uudistuksiakin on tehty, tuo Mini-Street, joka on otettu hyvin vastaan. Etenkin Facebookissa on tullut paljon kehuja, Puurunen jatkaa innostuneena.

 

Uudistus purki hissiruuhkaa

Kosti Puurunen kertoo, että monet kokeneetkin laskijat poikkeavat mielellään Mini-Streetille, kun se on uudessa paikassa.

Mini-Street on lautailijoille ja New School -laskijoille tarkoitettu alue, joka sisältää muun muassa reilejä, pressejä ja hyppyreitä, jotka ovat pienemmässä mittakaavassa kuin isossa parkissa. Se tarjoaa hyvät olosuhteet harjoitella ja aloitella temppulaskemista.

Kosti Puurunen kertoo, että isoin syy uudistukselle oli päärinteen hissin ruuhkautuminen. Aikaisemmin samaa hissiä käyttivät päärinteen, ison parkin ja Mini-Streetin laskijat. Uudistus on tasoittanut ihmismääriä ja tällä kaudella ei ole syntynyt jonoa juuri millään hissillä.

– Se on ollut onnistunut siirto. Palautetta on tullut myös kokeneimmilta laskijoilta ja laskijoilta, jotka käyttävät yleensä vain isoa parkkia, että Mini-Streetillä on mukava käydä välillä niin sanotusti neppailemassa. Ei tarvitse mennä hampaat irvessä koko ajan, Puurunen kertoo.

Entä onko rinnetoiminnanjohtaja itse käynyt testaamassa rinnettä?

– Kyllä mää kattelen sujuvasti, ei ehkä meikäläisen hommaa enää sellainen. Mä alan olemaan siihen jo liian vanha, Puurunen vastaa naurahtaen.