Sappee kannustaa lasketteluun

Kakkosluokkalaisten laskettelupäivä, maksuton lasten alue, junioreiden edullinen välinepaketti ja Kymppitiistai. Nämä ovat Sappeen matkailukeskuksen tarjoamia etuja, joilla keskus haluaa madaltaa kynnystä kokeilla lajia.

Uusin näistä eduista on Kakkosluokkalaisten laskettelupäivä, joka lanseerattiin viime vuonna. Etu on tarjolla kaikille kouluille ja se on otettu hyvin vastaan.

– Me tarjoamme kakkosluokkalaisille hissiliput veloituksetta sekä varusteet 40:lle ja hiihtokoulun myös veloituksetta edellyttäen, että he tulevat muun koulunsa mukana mäkeen. Tarjous on voimassa loma-aikojen ja viikonloppujen ulkopuolella, rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen avaa Kakkosluokkalaisten laskettelupäivä -etua.

Lastenrinteet ja hissi ovat edelleen maksuttomia. Tällöin on helppo totutella lajiin, kun rinteessä voi viettää vain sen ajan, minkä lapsi jaksaa. Viime vuonna uusitulla lasten alueella riittää vilinää. Aluetta elävöitettiin pehmustetuilla porteilla, kaarilla ja hahmoilla.

Koska lasketteluun ei sovi se, että monoissa on kasvunvaraa ja liian pitkät sukset vievät hohtoa harrastuksesta, Sappeen välinevuokraamossa on myynnissä junioreille edullinen välinepaketti. Suksivuokraamosta ostetun mono- ja suksisetin voi vaihtaa edullisesti seuraavaan kokoon. Ensimmäinen setti myydään uutena. Vaihtosetit ovat hyvin huollettuja vuokravälineitä. Paketti on pitänyt suosionsa vuodesta toiseen.

– Kymppitiistait jatkaa myös toimintaansa tällä kaudella. Se on edullinen, jolloin laskettelun kokeilukynnys on matala. Tällöin ei tarvitse miettiä lähtisikö testaamaan lajia vai ei, Puurunen kannustaa.

Hanna Parviainen