Salit pullistelevat

Viime viikonloppu ja tulevat viikot toimivat hyvänä muistutuksena siitä, miksi Pälkäneelle tarvitaan liikuntahalli.

Talvi on suosinut hiihtäjiä ja luistelijoita, ja ulkoliikuntakausi on parhaimmillaan. Siitä huolimatta Pälkäneen keskustan liikuntasalit ovat varattuja aamusta iltaan sekä arjet että pyhät. Jokainen uusi tapahtuma siirtää tieltään harjoituksia ja pelejä.

Viime lauantaina kaikkia junioreiden koripallopelejä ei saatu sovitettua Yhteiskoululle, vaan myös Luopioisten liikuntahallilla taisteltiin sarjapisteistä.

Lentopalloilijat ja koripalloilijat tuskailevat jo etukäteen, miten tulevista viikoista selvitään, kun ylioppilaskirjoitukset sulkevat salin kesken kiivaimman ottelukauden.

 

Salibandyväki on oppinut kulkemaan Luopioisissa, ja Luja-Lukko Areenan käyttöaste alkaa olla kova. Se ei ole helpottanut Yhteiskoulun painetta, vaan jokainen sinne syntyvä rako täyttyy nopeasti uudella toiminnalla. Suurin ”syypää” on nopeasti kasvava Luja-Lukon koripallojaosto.

Yhteiskoulun salin olosuhteita kohenneltiin hieman täksi kaudeksi. Salille saatiin kauan kaivatut uudet korit ja tulostaulut, joiden turvin eri-ikäisten ottelutapahtumat pystytään viemään läpi kotikunnassa.

Silti sali alkaa olla aikansa elänyt. Katsojat sulloutuvat näyttämölle ja kentällä kamppaillaan pienellä riskillä, sillä seinät tulevat vastaan heti korin ja sivurajan takana.

 

Koripallon sarjaturnauksissa voi aistia uudenlaista seurahenkeä. Luja-Lukon korisperhe on saanut junnut kannustamaan edustusjoukkueita ja myös junnupeleissä on mukavasti tunnelmaa, kun sukulaiset ja kaverit hurraavat omilleen.

Korisperhe kasvattaa pelaajien lisäksi myös toimitsijoita. Isommat juniorit hoitavat pöytäkirjat ja tulostaulut, kun nuoremmat kamppailevat kentällä. Junnukoulun kasvatteja on saatu innostettua myös valmentajiksi.

Kaikesta näkee, etteivät harrastajamäärät ole ainakaan hiipumassa. Uudet lajit purjehtivat vahvassa myötätuulessa ja perinteisemmätkin lajit tavoittavat mukavasti harrastajia.