Yhtenäiskoulu: Valtuustossa ei käyty vääntöä sijoituspaikasta, vaan tyydyttiin maltillisiin ohjeistuksiin

Toiveissa pedagoginen keskustelu ja riittävän iso liikuntatila

– Toivon, että käydään kattava pedagoginen keskustelu siitä, mikä on yhtenäiskoulu ennen kuin arkkitehti piirtää yhtään viivaa, toivoi valtuutettu Juha Mansikka-aho viime maanantain valtuustokokouksessa.

Valtuusto sai hyväksyttäväkseen uuden yhtenäiskoulun ja sen yhteyteen tulevien päiväkodin ja liikuntahallin sijoituspaikan. Paikkana on Kyötikkälän urheilukenttää vastapäätä sijaitseva aukea, joka toimii nykyisin palveluskoirakenttänä.

Alue on kaavoitettu maakuntakaavassa virkistysalueeksi, joten sen ottaminen koulukäyttöön vaatii erillisiä selvityksiä. Teknisen johtajan Mikko Ilkan mukaan uutta kaavaa on alettu tehdä ja siitä on oltu yhteydessä Pirkanmaan Ely-keskukseen, joka ei ainakaan suorilta käsin torpannut ajatusta.

Perussuomalaisten Harri Hanweg toivoi sijainnin urheilun kannalta keskeisellä paikalla heijastuvan myös koulun toimintaan esimerkiksi liikuntapainotteisuutena.

Liikuntanäkökulma tuotiin esiin myös vihreiden Nina-Carita Säpyskän ja demareiden Hanna Laineen puheenvuoroissa, mutta hieman eri kantilta. Muun muassa lukion salin suunnittelukokemuksiin viitaten molemmat kantoivat huolta uuden liikuntasalin koosta.

Kunnanjohtaja Jukka Mäkelä vakuutti huolen olevan turha. Uuden salin pitäisi olla kooltaan kotimaan korkeimpien sarjatasojen pelit mahdollistavaa kokoa eli Pitkäjärven koulun salin luokkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?