Rahola voitti paikallispelin

C-pojat pelaavat sarjaa kahdella joukkueella. Ykkösdivisioonaa pelaava White ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliään.

Pälkäneen Luja-Lukko White hävisi C-poikien ykkösdivisioonan paikallispelin Raholan Pyrkivälle. Tamperelaiset olivat parempia lukemin 43–67.

Kaikki ykkösdivisioonajoukkueet pelaavat kevään aikana turnausten lisäksi yhden yksittäisen ottelun. Pälkäneläisten onneksi tämä pelattiin Tesoman koululla, eikä sitä varten tarvinnut ajella pitkin maata.

Peli alkoi Luja-Lukon kannalta murheellisesti, kun Eelis Tiala joutui jättämään kentän yhden vaihdon jälkeen. Ottelun alku oli muutenkin tahmeaa. Rahola rokotti armottomasti pälkäneläisvirheistä ja voitti ensimmäisen jakson helposti 5–18.

Kolme viimeistä jaksoa kentällä nähtiin taisteleva ja fiksusti pelaava Luja-Lukko. Toinen jakso päättyi Raholalle pisteen voittoon, mutta vierasjoukkueenkin peli alkoi sujua hyökkäyspäässä. Hyviä heittopaikkoja saatiin järjestettyä lähes joka hyökkäyksen päätteeksi. Voittoon tarvittavia pisteitä alkaa syntyä, kun heittovarmuutta vielä saadaan parannettua.

Ilmari Siiro puolustaa aktiivisesti ja hakee hyvin levypalloja molemmissa päissä.

Kolmas ja neljäs jakso olivat tasaisia ja peli mukavaa katsottavaa. Vaikka pälkäneläiset olivat keskimitaltaan lyhyempiä, pelaajat kahmivat silti paljon levypalloja. Harjoittelu alkaa tässäkin asiassa tuottaa tulosta.

Omassa päässä Luja-Lukko pärjäsi 5-5 puolustuksessa, mutta siirtymävaiheissa vastustaja pääsi vielä ohi liian helposti. Rahola-pelissä pälkäneläiset kokeilivat uusia puolustusvaihtoehtoja, jotka toimivat ajoittain todella hyvin – ja tulevat toimimaan vielä paremmin, kun ne tulevat tutummiksi.

Luja-Lukolle pisteitä upottivat Iiro Asikainen (11), Erkki Ojala (11), Eetu Murtomäki (7), Ilmari Siiro (4), Jesse Malinen (4), Eetu Rautanen (3), Miklas Hapuoja (2) ja Roope Taipale (1).

C-pojat eivät ole vielä onnistuneet ottamaan avausvoittoa kovassa ykkösdivisioonassa. Siihen tarjoutuu vielä neljä tilaisuutta. Viimeiset sarjaturnaukset pelataan maaliskuun lopussa ja huhtikuun alussa. Seuraavassa turnauksessa 23.3. Yhteiskoululla kohdataan Salon Vilpas ja Ura Basket.