Voitto vei suoraan välieriin

LP Kangasala varmisti paikan välierissä. Lauantaina joukkueella on edessä viimeinen runkosarjaottelu Pitkäjärvellä, välierät alkavat samassa salissa 13. maaliskuuta.

LP Kangasala pelaa mitalipeleissä tänäkin vuonna naisten lentopalloliigassa. Joukkue haki pisteet Rovaniemeltä Woman Volleyltä vakuuttavalla peliesityksellä erin 0–3 (22–25, 17–25, 20–25). Voitto ja samanaikainen HPK:n tappio LP Viestille merkitsivät kangasalalaisten karkaamista hämeenlinnalaisten ulottumattomiin sarjataulukossa. Viikonloppuna varmistunut kakkossija sai LP:n valmentajan Ismo Tahvanaisen iloiselle tuulelle.

– Viiden päivän sisään pelattavien puolivälierien sijaan pääsemme keskittymään harjoitteluun ja lepoon. Seuralle tämä on kova juttu: vielä toissa kaudella säilytimme liigapaikan karsintojen kautta ja viime kaudella voitimme pronssia. Toivottavasti pystymme nousujohteisesti kurkottamaan tänä vuonna finaaliin asti, hän tuumaili ottelun jälkeen.

Hyvänä stressitestinä – voitolla välieriin – LP:n paineensietokyvylle toiminut Wo-Vo-peli antoi Tahvanaiselle ja pelaajille aihetta hetkelliseen tyytyväisyyteen ja vahvisti joukkueen itseluottamusta.

Kotonaan koviakin joukkueita ahtaalle pitänyt Wo-Vo tiedettiin hankalaksi vastukseksi, jonka kohtaamista pitkä vieraspelimatka ei helpota. LP Kangasala oli kuitenkin alusta lähtien vireessä ja pelasi vahvasti herkät erien loput.

– Me olemme tällä hetkellä niin henkisesti kuin pelillisestikin Wo-Vo:a parempia, ja kun saimme heidän ykköspelaajansa Karoliina Kyllösen kuriin, se vaikutti heidän peliinsä, Tahvanainen kertasi ratkaisun avaimia.

Siinä, missä kotijoukkue oli paljon Kyllösen ja libero Tanja Körkön varassa, LP onnistui laajalla rintamalla. Keskellä Eveliina Smolander ja erityisesti Sherri Williams pelasivat erinomaisesti ja jättivät varjoonsa hyvin esiintyneet laitahyökkääjät Magda Maraksen ja Christie Carpenterin. Libero Roosa Koskelo jatkoi loistavaa kevätvirettään nostamalla pallot kovalla prosentilla ja passari Kaisa Alanko pyöritti peliä ottelun parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti.

LP:llä on jäljellä vielä yksi runkosarjan ottelu, jonka se pääsee pelaamaan kotisalissaan Pitkäjärvellä. Ensi lauantaina vieraaksi saapuu pudotuspelipaikasta vääntävä Liiga-Eura, joka on kentän ulkopuolisten vaikeuksiensa jälkeen petrannut otteitaan tuntuvasti.

Kangasalalaisluotsi Tahvanainen lupaa, ettei viimeisessä pelissä säästellä, vaikka ottelun pisteillä ei olekaan merkitystä.

– Kyseessä on viimeinen peli ennen välieriä, joten silloin pelataan urku auki. Tätä vaihetta vartenhan tässä on harjoiteltu.