Atleetit uusi turnausvoittonsa

Ollin Atleettien voittoisa joukkue.
Kuva: Pekka Salminen

Jo perinteeksi muodostunut neljän joukkueen keväinen lentisturnaus pelattiin nyt toisen kerran, tällä kertaa pääsiäislauantaina. Paikka oli vanha tuttu Pasilan Urheiluhalli Helsingissä. Sydän-Hämettä turnauksessa edusti tälläkin kertaa Ollin Atleetit.

Joukkueet ja niiden kokoonpano oli ajankohdasta johtuen aika lailla muuttunut sitten edellisvuoden. Myös Atleettien pelaajaryhmä oli eri kuin viimeksi. Siitäkin huolimatta – tai ehkä juuri siitä johtuen – Atleetit uusi viimevuotisen turnausvoittonsa, vaikka joutuikin nyt edelliskertaa tiukemmalle.

Taitava ja alkusarjassa vahvoja otteita esittänyt, kansainvälisyyttä turnauksessa edustanut Helsinki University taipui lopulta tiukassa loppuottelussa hyvää turnauskestävyyttä osoittaneelle Atleeteille. Yliopistolaisista koostunut joukkue pelasi vain viidellä pelaajalla antaen näin kaverille hieman tasoitusta.

B-finaalissa ottivat yhteen vanhat kilpakumppanit Kupara ja Oluen Ystävät. Alkusarjan keskinäisessä ottelussa saksalaisvahvistettu Kupara oli ottanut pienen alkuhaparoinnin jälkeen erät kotiin selvästi 3–1, mutta sijoitusottelussa sekin joutui tiukoille. Erät päättyivät 1–1, ja ratkaisuerän Kupara vei lopulta kotiin terävillä iskuillaan ja oikea-aikaisilla torjunnoillaan. Silti myös Ystävät yllättivät, jopa itsensäkin, mallikelpoisella pelillään.

Turnauksen osallistujat yhteiskuvassa.
Kuva: Pekka Salminen

Atleettien joukkueessa pelasi kokenut kaarti, Asko Ahola, Pauli Luhtajärvi, Seppo Merontausta, Pekka Savolainen ja Ari Toivari. Joukkuetta täydentänyt uusi helsinkiläiskasvo Ari Niska osoittautui varsin päteväksi pelimieheksi. Samoin jalkakrampeista kärsineen Savolaisen tuuraajaksi tullut, varsinaisesti Kuparassa pelaava Jouni Siipilehto pelasi hänkin joukossa vallan mainiosti.

Tällä kertaa kaikki joukkueet vaikuttivat tyytyväisiltä peleihinsä, mikä oli selvä edistysaskel edelliseen turnaukseen verrattuna.

Turnauksen taso tuntui parantuneen, vaikka joukkueiden välillä onkin pieniä taitoeroja. Kuntohan kaikilla on jo vanhastaan kova.

Kurjasta taloustilanteesta johtuen rahapalkintoja ei päästy nytkään jakamaan. Sen sijaan pelaajille jaettiin hienot kunniakirjat.

Tuloksista ei ole tullut valituksia ja turnaukselle toivottiin jatkoa. Ensi vuonna tavoitteena on kasvattaa kisa kuuden joukkueen turnaukseksi.

P. Toivari

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?