Yhteistoiminta-alue: Kangasala näkee järkevimmäksi, että Tampere ja Orivesi ottaisivat Juupajoen mukaansa

Valtuusto hyväksyi ministeriölle annettavan lausunnon

Kangasalan sosiaali- ja terveysjohtaja Raija Harju vastasi valtuuston maanantaisessa kokouksessa valtuutettu Harri Syrjäläisen (kok.) kysymykseen Juupajoen tilanteesta ja yhteistoiminta-alueen jatkosta.

Kangasalan valtuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan kunnan näkemyksen koskien sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueen tilannetta ensi vuoden alusta lukien. Valtiovarainministeriö on edellyttänyt lausunnon antamista mukana olevilta kunnilta toukokuun loppuun mennessä.

Kangasalla nähdään järkevimmäksi Juupajoen ja Oriveden terveyspalveluiden niputtaminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Paras ratkaisu olisi kunnan näkemyksen mukaan se, että Juupajoen terveyspalvelut liitetään Orivesi-Tampere -yhteistoiminta-alueeseen.

– Tilanne on hankala, mutta mielestämme Juupajoen palvelut kannattaisi siirtää Oriveden ja Tampereen alle, sillä ne ovat niin sidottuja toisiinsa, Kangasalan sosiaali- ja terveysjohtaja Raija Harju vastasi valtuuston kokouksessa valtuutettu Harri Syrjäläisen (kok.) kysymykseen siitä, mikä Juupajoen tilanne on tällä hetkellä.

Mikäli tällainen järjestely ei toteudu, Kangasala on valmis jatkamaan nykyisen yhteistoiminta-alueen toimintaa, jossa ovat tämän vuoden loppuun asti mukana myös Orivesi ja Juupajoki.

Juupajoki jäi hankalaan asemaan, kun se ensin siirtyi entisen yhteistyökumppaninsa Oriveden kanssa Kangasalan isännöimään yhteistoiminta-alueeseen, mutta Orivesi päätti irtautua alueesta vajaan puolen vuoden jälkeen ja lähentyä Tamperetta.

Juupajoki ei toiveistaan huolimatta mahtunut mukaan tähän yhteistyökuvioon, ja Oriveden päätöksen myötä Kangasala päätti purkaa koko yhteistoiminta-alueen kuluvan vuoden lopusta alkaen ja syventää yhteistyötä Pälkäneen kanssa. Juupajoki jäi tässäkin ratkaisussa hankalaan asemaan; sijainti Oriveden takana katsottiin eri syistä Kangasalla niin hankalaksi, ettei palvelujen järjestämistä Juupajoen asukkaille pidetty enää mahdollisena.

Iso osa Juupajoen terveyspalveluista, esimerkiksi päivystys, röntgen ja mielenterveyspalvelut, haetaan tällä hetkellä Orivedeltä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?