Kukkian seudun luonnonkukat esillä

Kevään ja kesän luonnonkukat ovat esillä Kukkia-Seuran järjestämässä tilaisuudessa Mikkolan Navetalla Luopioisissa sunnuntaina 26. toukokuuta. Kello 14 alkavassa tilaisuudessa kesäpadankoskelainen opettaja ja biologi Tuomo Kuitunen esittelee vuosien varsilla Kukkian ympäristöstä, erityisesti sen itäpuolelta, kertyneitä kasvistosivustojaan. Tilaisuudessa tutustutaan ehkä monillekin uusiin outoihin kasveihin ja vanhoihin tuttuihin kotipiirin kasveihin uusin silmin. Samalla saadaan samalla tietoa kasvustojen elinympäristöistä, niiden muutoksista ja kasvualustoista.

Tilaisuuden jatko-osan Kukkia-Seura järjestää yhdessä Padankosken kyläyhdistyksen kanssa sunnuntaina 16. kesäkuuta kello 12, jolloin Tuomo Kuitusen opastuksella on mahdollisuus tutustua yllämainittuihin kasveihin Padankosken kylän ympäristössä. Luontoretkelle lähdetään Padankosken kodalta ja retken aikana voidaan tutustua myös kylän, Padankodenmaan, ja sen talojen monisatavuotiseen historiaan.