Miesten edustusjoukkue on lentopallojaoston tavaramerkki

Paukut kolmossarjaan

 

Luja-Lukon miehet.

Luja-Lukon lentopallojaosto on tehnyt selkeän linjauksen. Suurimmat paukut keskitetään ainakin toistaiseksi kolmossarjan kärkeä hätyyttelevään miesten edustusjoukkueeseen.

Lukon joukkue tunnetaan jopa valtakunnallisesti onnistuneen mediatoiminnan ansiosta. Tätä tavaramerkkiä vahvistetaan entisestään jatkossa.

Paelkaene Gardenin perjantai-illat ovat jo käsite lajipiireissä. Ottelutapahtumiin panostetaan aiempaa enemmän viime vuosien kokemuksien rohkaisemana.

Toissa keväänä viimeisen kotiottelun vetonaulaksi houkuteltiin Tampereen Sisun cheerleader-ryhmä Rascals. Päätuomari Esa Loven ymmärsi loistavasti tapahtuman hengen. Hän piti lupauksensa ja jakoi oikeutta aloha-shortsit jalassa.

Tapahtuma houkutteli Gardeniin peräti 70 katsojaa.

Kausi 2012–13 päätettiin vastaavaan tempaukseen. Lehtereillä oli kaikkiaan yli 80 ihmistä Ylöjärven Lentopallon vieraillessa Pälkäneellä.

Yleisömagneetiksi saatiin tällä kertaa taitava aerobiccari Annemari ja maan eliittiin kuuluva kuuluttaja Timo Humaloja. Monista lentopallon luottamustehtävistä tuttu Lasse Komulainen oli illan arvovaltaisin vieras.

Hienoista tapahtumista kuuluu suurin kiitos jaoston toimeliaalle puheenjohtajalle Pekka Ikoselle, joka on saanut paljon hyvää aikaiseksi laajojen kontaktiensa ansiosta.

Yhteiskoululla on tunnelmaa, kun Luja-Lukko pelaa. Vielä edelliskauden ratkaisupelissä kentälle hypännyt Petri Hilden pysyi päättyneellä kaudella vaihtopenkin päässä.

Myös tulevan kauden näkymät ovat valoisat. Kaikki ydinpelaajat ovat luvanneet pelata Lukossa myös ensi talvena. Kartoituskierros käytiin läpi kevään aikana.

Tämän jälkeen joukkue voi valmistautua hyvin mielin uusiin kolmossarjan koitoksiin.

Viime kauden tulos oli hieno. Lukko nousi omassa lohkossaan neljänneksi voitettuaan yhdeksän ottelua ja hävittyään vain viisi.

Sijoitus parani kahdella pykälällä edelliskaudesta. Edistysaskeleita nähtiin myös kentällä.

Kolmossarja asettaa omat haasteensa harjoitusmäärän ja -sisällön suhteen. Lukko tekee parhaansa löytääkseen nykyoloihin parhaan konseptin. Kompromisseja joudutaan tekemään suuntaan ja toiseen. Vuorotyöt ja pitkät kulkumatkat asettavat omat haasteensa.

Lukon joukkue oli viime kaudella keski-iältään nuorempi kuin koskaan. Runkomiehistöön kuului peräti viisi parikymppistä kaveria: Reko Käenniemi, Krister Hentilä, Joni Veripää, Joni Sokka ja Matti Kannus.

Käenniemi ja Hentilä palasivat ryhmään pienen tauon jälkeen. Kannus oli uusi tuttavuus.

Lukko menestyi hyvin, vaikka edelliskauden ykköshakkuri Pasi Heinonen palasi Pirkkalaan ja monivuotinen johtohahmo Ville Mattila lähti vuodenvaihteessa Ruotsiin töiden perässä.

Mattila on edelleen sydämeltään Lukon mies. Voi olla, että Huutijärven Ihmemies on ainakin osittain pälkäneläisten käytettävissä taas tulevalla kaudella. Näillä näkymin hän kotiutuu Kangasalle kokonaan ensi keväänä.

Jari Perkiö

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?