Salibandykausi käynnistyy

Pälkäneen Luja-Lukon salibandykausi pyörähtää käyntiin ensi ja seuraavalla viikolla. Uusia tyttö- ja poikajoukkueita aloittaa jälleen toimintansa, ja myös vanhoihin ryhmiin otetaan uusia pelaajia.

Helpointa salibandyn aloittaminen on syksyllä, kun uusi kausi käynnistyy. Pälkäneellä kynnys on muutenkin matala: ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, vaan oman ikäluokan harjoituksiin voi lähteä mukaan sisäpelikenkien, suojalasien, juomapullon ja mailan kanssa.

Nuorimmissa ikäluokissa salibandykerhot pyörivät sekä Pälkäneellä että Luopioisissa. Isompien junnujen sekä mies- ja naisjoukkueiden harjoitukset keskittyvät Luopioisten Luja-Lukko Areenan isoon kaukaloon.

Nykyisen B-junnujoukkueen kanssa pitkään toiminut Teuvo Airiainen aloittaa uuden ikäryhmän kanssa. Ekaluokkalaisten harjoitukset alkavat ensi torstaina järjestettävällä vanhempien palaverilla.

Viime vuonna harjoitusturnauksen järjestäneet 2004-2005 syntyneet junnut harkitsevat maakuntasarjaan lähtöä.

Pälkäneellä pienimmät totuttelevat mailaan, palloon ja saliin MLL:n pallokerhossa sekä kunnan eskarisählyssä. Luja-Lukon toiminta käynnistyy Pälkäneellä perinteiseen tapaan seitsemänvuotiaista alkaen. Luopioisissa ei pyöri erillistä eskarisählyä, vaan 6–9-vuotiaat tytöt ja pojat harjoittelevat Heidi Järven johdolla.

Pälkäneellä nuorimman 2006 syntyneiden ryhmän ottaa hoitoonsa salibandyjaoston varapuheenjohtaja ja kerhovastaava Teuvo Airiainen. Ekaluokkalaisten kerho aloittaa yhteiskoululla 29.8., mutta vanhempien palaveri pidetään jo ensi torstaina 22.8..

Alakouluikäisille tytöille syntyy Pälkäneellä kaksi joukkuetta. 2004–2006 syntyneiden tyttöjen valmentajana aloittaa Jaana Ketola. 2000–2004 syntyneet tytöt jatkavat Tiina Knuutisen johdolla yhteiskoululla.

2004–2005 syntyneiden poikien joukkueessa enemmistö edustaa nuorempaa ikäluokkaa.

– 2004 syntyneiden ikäluokka jäi pienemmäksi, koska sille ei löytynyt vetäjää heti eskarisählyn jälkeen, Teuvo Airiainen harmittelee.

 

Maakuntasarja tuo pelit lähelle

Pälkäneen ja naapurikuntien salibandyjunnut ovat pelanneet muutaman vuoden ajan omaa maakuntasarjaa. Siihen on helpompi lähteä kuin liiton sarjoihin. Pelimatkat ja kustannukset pysyvät kohtuullisina, sillä joukkueet ovat lähiseudulta.

Maakuntasarjan isä on Teuvo Airiainen, mutta myös uudet aktiivit ovat ottaneet vetovastuuta hyväksi havaitussa sarjassa. Luja-Lukosta maakuntasarjaan lähtee täksi kaudeksi yksi tai kaksi joukkuetta.

2002–2003 syntyneiden ikäluokka on iso, ja pelaajia riittää sekä maakuntasarjaan että liiton aluesarjaan. Lisäksi maakuntasarjaan lähtemistä pohtivat 2004–2005 syntyneet.

Liiton sarjoissa pelaa kaksi junnujoukkuetta Pälkäneeltä. 2002–2003 syntyneiden lisäksi mukana ovat B-juniorit. he aloittavat kautensa SM-karsinnassa. Lopullinen sarjataso ratkeaa karsintamenestyksen mukaan.

Aikuisikäisissä on neljä sarjajoukkuetta: kolmosdivisioonassa pelaava SB Luja edustus, viitosessa pelaava kakkosjoukkue ja kuutosessa pelaava kolmosjoukkue. Lisäksi SB Luja Leidit aloittavat toisen sarjakauden naisten nelosessa.