400 suunnistajaa kilpailee sunnuntaina Aitoon metsissä

Noin 400 suunnistajaa kilpailee sunnuntaina 25.8. Aitoon metsissä. Valkeakosken Hakan suunnistusjaosto järjestämät Rautia-rastit ovat samalla Häme-Cupin osakilpailu. Mukana on monenikäisiä pihkaniskoja kymmenvuotiaista tytöistä 85-vuotiaisiin veteraaneihin. Lajin valoisasta tulevaisuudesta kertoo se, että nuorimmassa kymmenvuotiaiden ikäluokassa on mukana lähes 70 tyttöä ja poikaa.

Lähes neitseelliseen suunnistusmaastoon hienojen korpikuusten keskelle ja väljiin männiköihin lähtee etenkin naisten sarjassa kovia nimiä. Suomen MM-joukkueen Anni-Maija Fincke saanee tiukimman vastuksen toisesta kisaedustajasta Saila Kinnistä. Mukana on myös lähes kotimaastoissaan suunnistava kokenut Liisa Anttila.

Kilpailun ratamestarina toimii Seppo Jokinen ja lasten radat ovat Sanni ja Aku Virjulan käsialaa. Kisan johtaja on Timo Salonen ja valvojana toimii Pälkäneen Lukon Pekka Jokinen.

Kilpailukeskus ja kisamaastot sijaitsevat Kaukkalassa. Kisapaikalle on opastus Lahdentieltä Luopioisten risteyksestä. Ensimmäiset kilpailijat lähtevät matkaan kello 11.