Auton päivä Mobiliassa sunnuntaina

Autoliiton Pohjois-Hämeen Tiepalveluyhdistys järjestää perinteisen Auton Päivän Mobilian piha-alueella sunnuntaina 8. syyskuuta. Tänä vuonna Auton Päivän teemana on liikenneturvallisuus.

Liikenneturva tuo paikalle katolleen pyörähtävän auton, jossa yleisö pääsee kokeilemaan miltä tuntuu, jos liikenteessä joutuu vastaavaa tilanteeseen. Mukana päivässä ovat muun muassa Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa, VPK Kangasala, SPR ja pelastuskoirat. Tiepalveluyhdistyksen osastolla voi testata näköseulalla ajonäkönsä ja VPK:n osastolla markkinoidaan pelastuskorttia. Pelastuskortin tarkoitus on antaa lisäeväitä pelastustyöntekijöille tilanteessa, jossa autoa joudutaan leikkaamaan auki eikä käytössä ole esimerkiksi sähköistä järjestelmää. Kortti on kaavakuva autosta, ja siitä selviää nopealla vilkaisulla muun muassa, mitkä korin osat ovat vahvistettua materiaalia ja missä sijaitsevat pelastustyöhön vaikuttavat osat.

Kello 11–15 järjestettävä tapahtuma on ulkoalueella yleisölle maksuton; päivän aikana Rahtarit Liikennepuistoon on 4–12-vuotiailla lapsilla vapaa pääsy. Lisäksi lapsille on luvassa koiravaljakkoajelua ja liikennepuistoajelua polkuautoilla.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös peräkonttikirpputori, jossa voi myydä itselle tarpeettomaksi käyneitä, hyväkuntoisia tavaroita. Kirpputorimyyjien ilmoittautumisia otetaan vastaan Mobilian kotisivujen kautta.

Vuonna 2012 Mobiliassa järjestetty Peräkonttikirppis veti hyvin myyjiä ja ostajia sateisesta päivästä huolimatta.