Ravitsevia kohtaamisia teemailtapäivässä

Valkeakoski-opisto ja Vapaa kulttuurituotantopaja Paku Pälkäneeltä järjestävät Valkeakoskella torstaina 10. lokakuuta teemailtapäivän otsikolla Ihmisyyden ravintoa: hoiva, vuorovaikutus ja taide.

Yliopistonlehtori, FT Maija Gerlander Tampereen yliopistosta pohtii kello 13 alkavassa luennossaan arkisten vuorovaikutustilanteiden merkityksellisyyttä ja sitä, mitä tutkimusten mukaan tiedetään vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin suhteesta.

Duo Mitrej on hankkinut kokemuksia kohtaamisista vanhustyön arjessa.

Puheenvuorossa pohditaan myös moniammatillisen yhteistyön haasteita ja mahdollisuuksia. Mikä merkitys omalle ammatilliselle kehitykselle on sillä, että osaa ja haluaa luoda toimivia vuorovaikutussuhteita?

Luennon jälkeen on taiteilijoiden vuoro. Duo Mitrej eli tanssija-koreografi Päivi Järvinen ja kantelemuusikko, musiikin tohtori Timo Väänänen kertovat kokemuksiaan vanhustyön arjessa.

Duo Mitrej on työskennellyt vanhusten hoivaosastoilla osana yhteisön arkea. Mitä taide voi antaa lyhyinä kohtaamisina asukkaille ja henkilökunnalle?

Teemailtapäivä päättyy Duo Mitrej’n taiteilijoiden vetämään elämykselliseen pajaan. Työpajassa kuunnellaan, katsotaan ja koetaan kaikin aistein. Miten kohdata toinen ihminen? Mitä valo, tila ja muut ulkoiset seikat vaikuttavat kohtaamisiin?

Maksuttomaan tilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Luennolle ei edellytetä ennakko-ilmoittautumista, mutta pajalle ilmoittaudutaan numeron 03 5691 7100 tai opiston nettisivujen kautta.