Puolustus on paras hyökkäys

LP Kangasalan valmistautuminen viikonloppuna alkavaan liigakauteen on harjoituspelien valossa sujunut hyvin. Joukkue on kaatanut Salon LP Viestiä lukuun ottamatta kaikki vastustajansa, vaikka otteluissa ei ole sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi päästy pyörittämään kunnon pelaajarulettia ja hiomaan erilaisia kokoonpanoja.

– Tuloksellisesti pelit ovat menneet yllättävän hyvin, ja pelillisestikin on ollut yllättävän valmista. Ajattelin, että uuden joukkueen kanssa voisi tulla vastaan enemmän ongelmia, mutta isojen alueiden sijaan hiottavana on enemmänkin pieniä yksityiskohtia, valmentaja Tuomas Alatalo summaa.

LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo sanoo joukkueen hioutuneen yhteen harvinaisen nopeasti.

Joukkueessa on kymmenen pelaajaa – vain kaksi viimevuotisesta joukkueesta –, ja vahvistuksia kiikaroidaan edelleen. Alatalon mukaan yksi kotimainen peluri on haussa, mutta ketä tahansa hän ei ole joukkueeseen kelpuuttamassa.

– Joukkueessa on nyt niin hyvä henki. Tämä on asenteeltaan ja hengeltään yksi parhaita joukkueita, joita olen saanut valmentaa.

Todennäköistä on, että joukkueeseen liittyy vielä yksi ulkomaalaisvahvistus jossakin vaiheessa kautta.

 

Nuoruus näkyy hyvässä ja pahassa

Myös libero Tiiamari Sievänen kehuu LP:n joukkuehenkeä. Hän arvelee sen johtuvan osin pelaajien nuoresta iästä; Maria Tuomista lukuun ottamatta kaikki ovat syntyneet 1990-luvulla.

– Täällä on vapautunutta pelata, ja ehkä juuri se nuoruus vaikuttaa siihen. Meillä ei myöskään ole ehdottomia tähtipelaajia vaan tasainen joukkue, mikä on suuri vahvuus. Kokemattomuus tosin näkyy vielä helppoina virheinä, hän arvioi.

Takakentän peliä ohjaavalla Sieväsellä, kuten monella muullakin tulijalla, on iso tontti täytettävänä – viime kauden libero Roosa Koskelo siirtyi LP:n hopeajuhlien jälkeen Saloon.

Libero Tiiamari Sievänen kantaa harteillaan osansa joukkueen menestystoiveista, vaikka Sievänen korostaakin koko joukkueen tasaisuuden olevan LP Kangasalan suurimpia vahvuuksia.

– Tavoitteena on pystyä ottamaan iso vastuu takakentän pelistä ja saada ailahtelevaisuus pois otteista. Mitalinkiilto silmissä kauteen lähdetään, Sievänen ennakoi.

Lähes kaikki joukkueeseen liittyneet kotimaiset pelurit ovat olleet valmentaja Alatalolle jossakin määrin tuttuja ennestään jo nuorten maajoukkuepiireistä.

 

Salon selän takaa

Tuomas Alatalo korostaa torjunta-puolustus-pelin merkitystä.

– Se on avainasia, jonka kanssa meidän täytyy jaksaa tehdä töitä. Jos vastaanotto kestää, koitamme hyökätä monipuolisesti laajalla rintamalla, hän valottaa.

LP Kangasala on asettanut tavoitteekseen SM-mitalin. Tavoitteen saavuttamisen suurimmat koetinkivet tulevat jo totuttuun tapaan Salosta, Hämeenlinnasta ja Orivedeltä, vaikka Alatalo uskoo Rovaniemen Woman-Volleynkin hinkuvan mitalinkärkkyjien jonoon. Yksi on ennakkoarvioissa kuitenkin jälleen ylitse muiden.

– Salo on kyllä kova. Keväällä on kuitenkin tarkoituksena olla vielä kovempi, Alatalo tuumaa.

Ensimmäinen Kangasalan ja Salon välinen liigakamppailu nähdään heti avauskierroksella. Viime kauden päätteeksi paremmuuttaan finaalissa selvitelleet joukkueet kohtaavat Pitkäjärvellä lauantaina 12.10. kello 17.