Sappee on Etelä-Suomen paras matkailukeskus

Patrik Lundströmin rakennuttama loma-asunto nousee aivan ensi talveksi valmistuvan uuden lastenrinteen viereen.

Sappeen matkailukeskuksen otollinen sijainti ja ympärivuotiseksi paisunut toiminta painoivat vaakakupissa sen verran paljon, ettei kaarinalaisen yrittäjän Patrik Lundstömin tarvinnut pitkään harkita, ottaako vai jättääkö myyntiin tullut tontti aivan laskettelurinteen vierestä.

– Tehtiin viikon päästä päätös ostamisesta, nopeiden ratkaisujen miehenä tunnetuksi tullut Lundström kertaa tavallistakin tiiviimmässä tahdissa edennyttä hanketta.

Sappee ei ole ollenkaan tuttu lomanviettopaikka kaarinalaiselle ja hänen perheelleen. Tontin ostoon johtaneella lomalla perhe oli vuonna 2011. Sitä ennen he olivat Sappeessa 15 vuotta aikaisemmin.

– On tämä paljon muuttunut Metsolan ajoista, Patrik Lundström viittaa parikymmentä vuotta sitten TV:ssä esitettyyn ja Sappeessa osin kuvattuun suosikkisarjaan.

 

Selkeää johtamista

Lomailu Sappeessa vei tontin omistajaksi ja itsenäisyyspäiväksi valmistuvan hulppean vuokraloma-asunnon rakennuttajaksi. Matkailukeskuksen jatkuva kehittyminen ja toiminnan laajentuminen vakuuttivat yrittäjän siitä, että alueelle on turvallista ja tuloksellista sijoittaa.

– Tämä on Suomen parhaita paikkoja, Etelä-Suomen paras. On toimintaa kesälläkin, teatteria, alamäkiajoa ja ratsastusta. Kylpylänkin tulosta on ollut puhetta, Lundström kehuu ympärivuotiseksi laajennettua tarjontaa.

Keskuksen selkeä johtaminenkin miellyttää.

– Toiminta on yhden miehen käsissä, hän viittaa työstään moneen kertaan palkittuun toimitusjohtaja Jouko Poukkaseen.

Vuokraloma-asunto matkailukeskuksessa täydentää sopivasti Patrik Lundströmin yrityksen, Marisail Oy:n, veneilyyn ja vapaa-ajanviettoon liittyvien palveluiden tarjontapalettia.

– Mekin haluamme laajentaa toimintaamme ympärivuotiseksi. Nyt on jotakin myös talvelle, Lundström sanoo erityisesti lapsiperheille ja yritysryhmille markkinoitavasta loma-asunnosta.

– Kuka tietää, vaikka rakentaisimme tänne vielä joskus lisääkin.

 

Tilavuutta yhdessä tasossa

Paikalliset osaajat ovat ahertaneet Rinnesappeeksi nimetyssä kohteessa elokuulta alkaen niin, että valmista tulee itsenäisyyspäivään mennessä. Tilava, valoisa ja ilmava, matkailukeskuksessa poikkeuksellisesti yhteen tasoon rakennettu talo vetää enimmillään kymmenen yöpyjää. Astiastosta riittää 15 syöjälle.

Patrik Lundström luonnehtii 120-neliöisen loma-asunnon varustelua yksiselitteisesti sanalla kaikki, mikä avattuna tarkoittaa teknisten vempaimien kirjoa taulutelevisiosta astianpesukoneeseen, vedenkeittimeen ja leivänpaahtimeen.

– On vaarallista jättää mitään pois, hän sanoo.

Talossa on iso olohuone, 4 makuuhuonetta ja tavallista tilavammat sauna- ja pesutilat. Kolme terassia tarjoaa puitteet ulkona oleskelulle. Ulko-oviakin on peräti viisi, joista yksi on varta vasten hiihtosisäänkäynniksi ajateltu, jolloin varusteet eivät kasaudu ahtautta tuoviksi röykkiöiksi pääovelle.

Loma-asunnosta tulee väritykseltään valkoinen harmaan sävyllä täydennettynä, ajan henkeä noudattaen.

– Formuloiden punaista käytetään tehostevärinä. Sitä tulee muiden muassa tulisijan, modernin pystyuunin, taustaksi, rakennuttaja kuvaa sisustuksen värimaailmaa.

 

Ovesta suoraan suksille

Rinnesappee sijaitsee aivan tulevan talven lumille valmistuvan lastenrinteen vieressä. Ovelta rinteeseen on matkaa vain parikymmentä metriä. Yhtä lähellä kulkee murtomaalatu.

– Itse asiassa latu meni ennen tämän tontin läpi. Nythän reittiä on pakko vähän muuttaa. Nikkilän Jouni tuolla tasoittelee kaivinkoneellaan uutta pohjaa.

Loma-asunnon ja rinteiden väliin näkösuojaksi jätettyjen puustosaarekkeiden lomitse avautuvat avarat näkymät Laipanmaahan, takapihaa rajaa yhtenäinen metsä. Rinnesappeessa ollaan samalla omassa rauhassa ja samalla niin lähellä rinnettä kuin ylipäätään on mahdollista.

Vuokraa tästä ihanuuspaketista peritään 150–1200 euroa vuorokaudelta sesonkivaihteluiden mukaan. Keskimääräinen hinta asettunee rakennuttajan arvion mukaan 300–400 euron tienoille.

Patrik Lundström uskoo erinomaisella paikalla sijaitsevan, tilavan ja täysin varustellun loma-asunnon vetävän lomalaisia.

– Edellytysten pitäisi ainakin olla kunnossa, hän vahvistaa.

Lisätietoja www.rinnesappee.fi.