Mikrotytöt pelasivat Suurhallissa

Thunder, Lightning ja Pertti Puh Pälkäneeltä pelasivat ensimmäisen turnauksensa Lahdessa.

Pälkäneen Luja-Lukon nuorimmat koripalloilijan alut hankkivat tällä kaudella ottelukokemusta Lahden KorisLiigassa. Namika Lahden pyörittämään ala-asteiden koripallosarjaan otetaan mukaan muutamia vierailevia seuroja, joista Pälkäneen Luja-Lukko on yksi.

Pälkäneen 6–8-vuotiaat tytöt pelaavat Lahden sarjaa kahdella tasaväkisellä joukkueella. Ensimmäisessä turnauksessa molemmat joukkueet tahkosivat Lahden Suurhallissa neljä 17-minuuttista ottelua.

Ensimmäisenä pelaamaan pääsivät Thunderin tytöt Sini Hirvonen, Josefiina Tikka, Eveliina Knuutinen, Saga Pajula, Hertta Judén, Anni Pennanen ja Heta Östring. Vastaan tuli lahtelainen SBG, jonka palaajista osa oli vuoden vanhempia.

Ottelun alussa huomasi, että jännitystä oli ilmassa. Tytöt pelasivat todella hienosti ja onnistuivat tekemään kymmenen pistettä. Vastustaja heitti hieman enemmän ja tarkemmin, mutta se ei menoa haitannut.

Lightning pääsi kentälle heti tämän ottelun jälkeen. Ryhmässä pelasivat Aada Pajula, Lea Wallgren, Hertta Raivio, Sanni Ketola, Enni Niemi, Caro Nousiainen ja Viola Raatikainen. Vastaan tuli Heinolan NMKY, joka koostui osin vuoden vanhemmista pelaajista. Tässä ottelussa korit olivat tiukassa. Niitä tehtiin tasatahtiin, peli päättyi 8–8. Yleensähän koripallossa pelit eivät pääty tasan, mutta tämän turnauksen hengen mukaisesti jatkoaikoja ei tunneta.

Thunder pääsi jälleen kentälle ja nyt vastaan tuli SBG:n kakkosjoukkue, jossa oli kaksi todella pitkää tyttöä. Hienosti hymyssä suin taistellen tytöt pelasivat ja jälleen koreja tehtiin, mutta pidemmät vastustajat olivat hiukan parempia.

Pienen tauon jälkeen Lightning pääsi kokeilemaan saman vastustajan taitoja. Lahtelaiset eivät antaneet yllättää itseään, vaan voittivat ottelun.

Thunder kohtasi Heinolan NMKYn, jonka kanssa Lightning pelasi aiemmin tasan. Tässä ottelussa korit olivat tiukassa kuten edellisessäkin NMKY-ottelussa. Tytöt onnistuivat kuitenkin kerran enemmän kuin vastustaja, eli kauden avausvoitto irtosi Heinola-ottelusta!

Alkuperäisen ohjelman mukaan Pälkäneen ja Lahden piti pelaa keskenään, mutta valmentajat sopivat uusintaotteluista SBG:n molempia joukkueita vastaan. Pelit päättyivät edellisten kohtaamisten tapaan lahtelaisten voittoon, vaikkakin Pälkäneen tytöt onnistuivat pitämään vastustajan pisteet aiempia otteluita pienempinä.

– Oli hienoa nähdä se into, millä tytöt kentällä esiintyivät – ja miten rohkeasti yritettiin tehdä asioita, joita harjoituksissa on opeteltu. Syöttöpelin alkeitakin nähtiin, eivätkä tytöt tyytyneet vain puskemaan kukin vuorollaan hyökkäyskorille. Puolustaminen oli vielä hapuilevaa, mutta siitäkään ei puuttunut intoa, valmentaja Kimmo Ketola kiittelee.

Seuraavassa turnauksessa Pälkäneen tytöt kohtaavat Kangasalan KU-68:n ja Tampereen Pyrintö -06:n.