Aluesarjataival alkoi voitoilla

Mikko Motin

Pälkäneen 10–11 -vuotiaat salibandyjuniorit aloittivat aluesarjataipaleensa sunnuntaina kotihallissa menestyksekkäästi. SB Lujan E-juniorit kukistivat sekä sastamalalaisen Roismalan Ponnistuksen että Kyröskosken Ponnen ja nousivat haastajasarjan kärkeen.

Avausottelussa RoPoa vastaan näkyi ensimmäisen sarjapelin jännitys. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia ja loi hyviä maalipaikkoja. Ratkaisun hetkellä sastamalalaisten erinomainen maalivahti veti kuitenkin kerta toisensa jälkeen pidemmän korren.

Kentän toisessa päässä maalinteko sujui paljon vaivattomammin. RoPo rokotti vastahyökkäyksistä ja karkasi helposti 1–3 johtoon.

Luja-juniorit eivät tuijotelleet tulostaululle, vaan tiesivät että hyvä peli tuottaa ennen pitkää tulosta. Nyt ratkaisu venyi päätöserään saakka, sillä RoPo-maalivahti piti lukemat tasaisina. Luja-hyökkääjillä oli kymmenkunta avointa maalipaikkaa, mutta kerta toisensa jälkeen veskari venytti kätensä tai jalkansa eteen.

Sastamalan maalivahti ja tiivis puolustus pakottivat Lujan monipuolistamaan peliään. Suoraviivaiset hyökkäykset päättyivät maalivahdin syliin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Poikittaissyötöillä sen sijaan saatiin mies vapaaksi takatolpalle ja aina välillä myös pallo verkkoon. Lopulta SB Lujan ja RoPon maalivahdin välinen kamppailu päättyi kotijoukkueen 8–4 voittoon.

Avausottelussa vauhtiin saatu monipuolinen syöttöpeli tuotti tulosta myös päivän toisessa pelissä. Ottelu Kyröskosken Pontta vastaan keskeytettiin vajaa minuutti ennen päätössummeria, kun Luja venytti johtonsa 12 maaliin. Kotijoukkue korjasi sarjapisteet lukemin 15–3.

Ylivoimainen esitys oli pieni yllätys, sillä päivän ensimmäisessä ottelussa Kyröskoski oli pelannut tasan Steelersin kanssa.

 

34 pelaajasta viisi tyttöjä

Henriikka Järvi

SB Lujan E -02 pelaa aloittelevien joukkueiden haastajasarjaa. Sen yhdeksän joukkuetta tahkoavat kevääseen mennessä kaksinkertaisen sarjan. Sen päätteeksi kaksi parasta karsivat kilpasarjan viimeisiä vastaan ensi kauden kilpasarjapaikoista. Salibandyn aluesarjassa on kolme tasoa, sillä kilpasarjan parhaat nousevat eliittisarjaan.

SB Lujan avausvastustaja RoPo putosi viime kauden päätteeksi kilpasarjasta. Ensimmäisten pelien perusteella pälkäneläiset saattaisivat siis pärjätä myös kilpasarjassa.

Aluesarjan rinnalla Heidi Järven ja Aleksi Lahnalahden valmentamat E-juniorit pelaavat kolmatta vuotta maakuntasarjaa, jota pyöritetään yhdessä naapuriseurojen kanssa.

Maakuntasarjan peleissä Lujan 34 pelaajaa on jaettu kahdeksi joukkueeksi. Toisessa pelaavat Pälkäneen ja Aitoon juniorit ja toisessa Luopioisten–Rautajärven suunnan pelaajat.

Poikien lisäksi joukkueessa on mukana viisi tyttöä. Heistä Henriikka Järvi ja Krista Siukola ovat aluesarjajoukkueen luottopuolustajia. 10–11-vuotiaiden E-junioreiden joukkuetta vahvistaa kaksi 2001 syntynyttä pelaajaa, Roni Marttila ja Niko Järvinen.

 

Taitoa ja tahtoa

SB Lujan E-juniorit on koko kunnan joukkue, sillä mukana on pelaajia jokseenkin kaikista kylistä – ennen kaikkea Luopioisten ja Rautajärven suunnalta.

Aleksi Järvi

Erilaiset pelaajat täydentävät myös ominaisuuksiltaan toisiaan. Mukana on hyvin peliä lukevia ja rytmittäviä pelintekijöitä, vauhdikkaita täsmäohjuksia sekä luoviin ratkaisuihin kykeneviä mailataitureita.

Ensimmäisissä sarjaotteluissa elementissään olivat etenkin Mikko Motin ja Aleksi Järvi. Kaksikon otteissa on sekä taitoa että tahtoa: he painavat jokaiseen tilanteeseen sillä asenteella, että pallossa on minun nimeni. Jos peliväline viedään hyökkäykseen päätteeksi lavasta, he eivät jää oikomaan pelisukkiaan, vaan prässäävät heti aktiivisesti omalla tontillaan. Vaikkei pallonriisto onnistuisi, prässi pakottaa vastustajan hätäiseen syöttöön, jonka jälkeen omat pelaajat pääsevät helppoon katkoon.

Kypsästi peliä lukeva Eemeli Niemi teki puolustajan tontilta muutamia hienoja nousuja. Niiden päätteeksi hän vapautti kanssapelaajiaan maalintekoon. Rauhallisen puolustuspelin lisäksi joukkue osoitti taktista kypsyyttä sentteripelissä. Keskushyökkääjän rooli on selvä joka kentässä: sentterit eivät höntyile hyökkäyksen kärkenä, vaan rytmittävät peliä ja pääsevät parhaille maalipaikoille nousemalla maalille vauhdikkaiden laitureiden perässä toisessa aallossa.

Avausvastustajien kustannuksella olisi voitu viettää riehakkaampiakin maalijuhlia, jos palloa olisi pelattu nopeammin ylös. Maltillinen syöttöpeli tulee kuitenkin palkitsemaan, kun vastaan asettuu kovempia joukkueita. Niitä vastaan ei pärjää suoraviivaisella pelillä ja juoksemisella.

Salibandyn tulevaisuus näyttää E-junioreiden osalta valoisalta. Sekä nuoret valmentajat että pelaajat kehittyvät vauhdilla, sillä alue- maakuntasarjoissa kaikki saavat säännöllisesti vastuuta.

Oman hallin ansiosta puitteetkin ovat kunnossa ja kulkemisessa säästetään arvokkaita tunteja. SB Lujassa juniorit selviävät kaudesta muutamalla satasella. Kaupunkiseuroissa hintaa kertyy pitkälti toista tonnia, eikä se takaa vielä minuuttiakaan peliaikaa.

 

Salibandy, E -02 pojat, haastajasarja

SB Luja – RoPo 8 – 4
SB Luja – KyPo 15 – 3

 

Sarjatilanne

SB Luja

2

2

0

0

23–7

4

YPA

2

2

0

0

23–9

4

MuurY

2

2

0

0

18–9

4

O2JKL

2

2

0

0

15–6

4

Steelers

2

0

1

1

14–21

1

KyPo

2

0

1

1

12–24

1

Happee

2

0

0

2

9–14

0

RoPo

2

0

0

2

8–19

0

MäntU

2

0

0

2

6–19

0