C-pojat hoitivat ratkaisuottelunsa

Kapteeni Ilmari Siiro johti Luja-Lukkoa SM-karsintasarjan ratkaisuotteluissa omalla esimerkillään.

Pälkäneen Luja-Lukon C-pojat varmistivat SM-sarjapaikan jo ennen viimeisiä karsintasarjan otteluita. Joukkue kukisti sunnuntaina yhteiskoululla sekä Korihait että SalPan.

Uudestakaupungista oli matkattu Pälkäneelle vain kuuden pelaajan voimin. Korihait hyödynsivät yhteiskoulun minisalin ja asettuivat tiiviiseen puolustukseen kolmen sekunnin alueen tuntumaan.

Luja-Lukon oli vaikea päästä levypalloihin, kun vastustajat seisoivat korin alla. Sumppupuolustuksen kanssa pari jaksoa takkuillut kotijoukkue johti silti puoliajalla 13 pisteellä.

Kolmannella jaksolla kentälle alkoi syntyä tilaa ja Luja-Lukko sai nostettua helppoja koreja. Ero kasvoi yhdeksällä pisteellä. Päätösjaksolla liike hyytyi, mutta kotijoukkue vei silti ottelun selvästi 79–51.

Iltapäivän vastustaja SalPa pelasi veitsi kurkulla. Uudenkaupungin kukistanut joukkue oli säilyttänyt mahdollisuudet SM-sarjapaikkaan, nyt piti vielä kaataa lohkon yllättäjä Luja-Lukko.

Ottelu ei tarjonnut teknistä taituruutta, vaan ennemminkin tiivistä puolustusta ja fyysistä taistelua. Salolaisten valmentaja lietsoi omansa aggressiiviseen puolustuspelaamiseen. Myös kotijoukkueessa jokainen hoiti tonttinsa ja SalPan taitava takamies pysyi kurissa.

Hieno joukkuepelaaminen muutamalla hienolla henkilökohtaisella ratkaisulla höystettynä vei kotijoukkueen avausjaksolla seitsemän pisteen johtoon. Toisella jaksolla SalPa tiivisti puolustusta entisestään, mutta siitä huolimatta Luja-Lukko onnistui lisäämään johtoaan kolmella pisteellä. Luja-Lukko pääsi siis tauolle kymmenen pisteen johdossa.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisen loppuhetkillä SalPa onnistui horjuttamaan Luja-Lukkoa raivopuolustuksella. Myös yhteiskoululla salolaiset kävivät kiinni samanlaisella vimmalla.

Kotijoukkue osasi varautua uuteen vaihteeseen, eikä suurta paniikkia syntynyt missään vaiheessa. Viimeisen kymmenminuuttisen ajan joukkue keskittyi pitämään puolustuksen kasassa ja tekemään tarvittavat korit. Tehtävää vaikeutti kapteeni Ilmari Siiron virhetilin täyttyminen. Loppuhetkillä muun muassa Alex Ingman teki tärkeitä suorituksia ja niinpä SM-sarjapaikan varmistanut voitto irtosi 12 pisteen erolla.

Kotijoukkueen kaikki pelaajat onnistuivat ratkaisuotteluissa pisteiden teossa. Tehokkain oli Iiro Asikainen, joka heitti Korihaita vastaan 27 pistettä ja SalPa-ottelussa 26 pistettä. Muiden pisteet olivat Ilmari Siiro 18/16, Alex Ingman 12/10, Roope Taipale 4/5, Jesse Malinen 6/3, Miklas Hapuoja 4/4, Eetu Rautanen 4/2, Julius Jatuli 2/-, Joona Karhu -/2, ja Iiro Moisio  2/-.

Luja-Lukosta tulee vuodenvaihteen jälkeen alkavan C-poikien SM-sarjan väriläiskä. Muut joukkueet ovat suurten kaupunkien ja perinteikkäiden koripalloseurojen edustusjoukkuetta. Pälkäne haastaa ne kyläporukalla, jonka pelaajista puolet on sarjaan alaikäisiä: Alex Ingman, Eetu Rautanen, Miklas Hapuoja ja Iiro Moisio mahtuvat C-poikien sarjaan vielä ensi vuonnakin.