Mikropojat nousivat sarjan kärkeen

Joukkuepelaamistaan kohentaneesta Lauri Siirosta on tullut tärkeä lenkki mikropoikien joukkueessa.

Pälkäneen Luja-Lukon 8–9-vuotiaat koripallojuniorit nousivat väliaikaisesti mikropoikien ykkösdivisioonan kärkeen. Temppu onnistui, kun joukkue toisti C-poikien ihmeen ja kävi kukistamassa Turun NMKY:n Turussa. Lisäksi turnauspäivän aikana kaatui Tampereen Pyrintö. Sarjataulukko ei kerro täyttä totuutta, sillä muilla kärkijoukkueilla on kasassa vähemmän pelejä.

Luja-Lukko sai kauteen unelmastartin kukistamalla sekä NMKY:n että Pyrinnön lokakuussa yhteiskoulun avausturnauksessa. Turun turnaus osoitti, että kyse ei ollut vahingosta, vaan Pälkäneen nuorin sarjajoukkue on Turkua ja Tamperetta taitavampi.

Pyrinnön kokoonpanossa oli uusia tuttavuuksia. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sen selkeämmin Luja-Lukko hallitsi kenttätapahtumia. Lakersin kaikki seitsemän reissussa ollutta poikaa pelasivat tasaisesti ja koreja syntyi laajalla rintamalla.

Puoliajalla Pälkäne oli repäissyt selvän 27–4 johdon. Jälkimmäisellä puoliskolla Luja-Lukko keskittyi hyvään puolustamiseen. Eroa kertyi koko ajan lisää ja lopulta voitto kirjattiin lukemin 47–16.

NMKY-ottelusta oli odotettavissa tiukka. Joukkueiden aiempi kohtaaminen Pälkäneellä kääntyi Luja-Lukon eduksi vasta tiukan taistelun jälkeen.

Turussa peli alkoi isäntien hallinnassa ja ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueen eduksi 10-8. Toisella jaksolla Pälkäneen hyvä puolustus palkittiin ja joukkue pääsi tekemään helppoja koreja. Puoliajalle siirryttiin Luja-Lukon kahden pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli edelleen tasaista taistelua. NMKY:n vei sen kahden pisteen turvin, joten päätösjaksolle lähdettiin tasatilanteesta.

Ottelun ratkaisu nähtiin jakson puolivälissä, kun Topi Rönni ja Aleksi Räväsmäki tekivät kuusi pistettä kolmessa peräkkäisessä hyökkäyksessä ja turkulaiset saatiin puolustettua nollille.

Viimeisen minuutin aikana Turku prässäsi tiukasti ja onnistui kaventamaan muutamalla pisteellä, mutta summerin soidessa taululla oli lukemat 46–43 pälkäneläisten hyväksi. Luja-Lukon puolustuspelin parantumisesta kertoo se, että ettei joukkueen virhetaulukko ollut tiukankaan pelin jälkeen punaisella.

Nokia laitettiin tiukoille

Topi Rönni aiheuttaa nopeudellaan harmia vastustajille kentän molemmissa päissä.

Viikkoa aiemmin mikropoikien ykkösdivisioonajoukkue kärsi kauden toisen tappionsa, kun BC Nokia oli Loimaan turnauksessa parempi lukemin 71–57. Päivän toisessa ottelussa isäntäjoukkue Korikonkarit kaatui 60–35.

Loimaa-ottelussa kotijoukkue oli alusta alkaen vaikeuksissa terävästi liikkuneiden pälkäneläispelaajien kanssa. Peli ratkesi jo ennen puoliaikaa. Tauon jälkeen Luja-Lukko löysäsi puolustusta ja ottelu tasaantui hieman. Pelin tsempparina palkittiin Aleksi Reväsmäki.

BC Nokia on ollut joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa selvästi parempi. Loimaalla nähtiin, että tasoero on kaventunut. Hyvällä asenteella pelanneet pälkäneläispelurit onnistuivat laajalla rintamalla, ja koreja upottivat kaikki pelaajat.

Päätösjaksolla joukkueen ”kohtaloksi” koituivat virhevaikeudet: Rauli Ahon, Topi Rönnin ja Lauri Siiron virhetilit täyttyivät. Lopussa nokialaiset venyttivät eron 14 pisteeseen. Jalkavaivaista Oskari Ketolaa tuurannut Tuomas Huuho pelasi hienon takamiespelin. Tsemppariksi palkittiin toistamiseen Aleksi Reväsmäki.