Minitytöt voittivat Pyrinnön

Elina Wallgrén on noussut pelaamisessaan aivan uudelle tasolle.

10–11-vuotiaiden tyttöjen ykkösdivisioonaa pelaavat Luja-Lukon minitytöt hoitivat oman osuutensa Pälkäneen koripallon superviikonloppuna. Kotijoukkue kukisti lauantaina yhteiskoululla Tampereen Pyrinnön molemmat joukkueet.

Ennakkoon heikommaksi arvioitu Pyrinnön nuorempi joukkue osoittautui hankalaksi vastustajaksi. Kotijoukkueen puolustus toimi ja tamperelaiset saatiin pidettyä riittävän kaukana korista. Pyrinnön tytöt upottivat kuitenkin pisteitä aina kun tilaa oli, ja kotijoukkue pääsi puoliajalle niukassa kolmen pisteen johdossa.

Luja-Lukko teki voittoon oikeuttavan määrän pisteitä, vaikka hyökkäyspeli oli unessa ottelun toisellakin puoliskolla. Pelaajien välinen yhteys pätki, eivätkä liikkeet ja syötöt niveltyneet yhteen.

Pälkäneen 35–28 voitto hankittiin hyvällä puolustuspelillä. Joukkueen tehokkaimpia olivat Roosa Taipale (13 pistettä), Jemina Tikka (9), Emilia Ingman (6), Elina Wallgrén (4) ja Axa Niemi (2).

Iltapäivän ottelussa vastaan asettui sarjaa johtava Pyrinnön -02 joukkue. Tamperelaiset veivät tasaisen avausjakson kahden pisteen turvin. Toiselle jakson alussa Pyrintö hyödynsi kotijoukkueen heikon puolustusasenteen ja repäisi kymmenen pisteen johdon.

Luja-Lukon valmentaja Tomi Ingman otti riskin ja herätteli joukkuetta poikkeuksellisen isoon ääneen. Ripitys johtaisi joko totaaliseen jäätymiseen tai toisi peliin uuden vaihteen. Ingman tunsi tyttönsä: jokainen pystyi parantamaan omalla tontillaan, ja voimasuhteet kentällä kääntyivät. Taisteluilmeen löytänyt Pälkäne voitti ottelun loppuosan 31–17 ja koko ottelun 41–37.

– Turnaus osoitti tytöille, että pelaamisen ja pelailun välillä on hurja ero. Onneksi Roosa Taipale ja Jemina Tikka kannattelivat meitä heikkoina hetkinä, valmentaja kiittelee.

Erityisen iloinen hän on uudesta vastuunkantajasta: Elina Wallgrén on noussut pelaamisessaan aivan uudelle tasolle.

Pyrinnön kaatajina kunnostautuivat Roosa Taipale (17 pistettä), Hanna Hirvonen (10), Jemina Tikka (8) ja Emilia Ingman (6).

 

Kaksijakoinen Kouvot-turnaus

Pälkäneen minitytöt hakivat sarjapelien välissä pelirohkeutta Kouvolan turnauksessa. Tuttujen paikallisvastustajien lomassa päästiin pelaamaan pääkaupungin ja Kouvolan joukkueita vastaan. Turnaus tarjosi peliaikaa myös uusille vastuunkantajille.

Turnauksen alkajaiseksi Luja-Lukko kohtasi Helsingin Pantterit. Kolme jaksoa tasapäisesti taistellut Pälkäne lähti päätösjaksolle vain kahden pisteen takaa-ajoasemista. Lopputuloksena oli kuitenkin 39–26 tappio.

Alkusarjan toisessa pelissä kohdattiin Tapiolan Honka. Heittämistä haitannutta jännitystä ei saatu vieläkään karistettua ja Honka vei ottelun 40–28 Hongalle. Tämä tiesi sitä, että Luja-Lukko jäi alempaan loppusarjaan pelaamaan sijoista 9–12.

Loppusarjan avausottelussa kohdattiin Peli-Karhut Kotkasta. Vastus osoittautui luokkaa kevyemmäksi kuin alkusarjassa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Peli Pälkäneelle 45–17.

Viimeiseen peliin vastaan asettui Wartti Basket Helsingistä. Peli oli edellisen toistoa. Vapautuneet Pälkäneen tytöt veivät peliä selkeästi. Onnistumisia tuli isolla rintamalla ja loppulukemat kirjattiin Pälkäneelle 42–14.

Turnaus osoitti, että pelejä kannattaa hakea myös sarjapelien ulkopuolelta. Uudet paikat ja vastustajat ovat monille vielä jännittäviä tilanteita. Omien taitojen mukainen pelaaminen onnistuu heikompia joukkueita vastaan, mutta tasaisissa otteluissa vastuunkantajia on vähemmän.

– Kokonaisuutena turnaus oli ehdottomasti positiivinen kokemus. Tyttöjen hienot peliesitykset poikivat harjoituspelipyyntöjä pääkaupunkiseudun suunnalta, Tomi Ingman kertoo.