Joukkuepeli palkittiin

 

Roope Kankaanpää oli minipoikien tehomies Raholan Pyrkivän kaadossa.

Pälkäneen Luja-Lukon 10–11-vuotiaille koripallojunnuille on kertynyt alkukauden aikana turhia tappioita minipoikien kakkosdivisioonassa. Pälkäneläisten riveistä on löytynyt ottelusta toiseen taitavammat pelaajat. Joukkuepeli ei kuitenkaan ole sujunut toivotulla tavalla.

Nokialla sunnuntaina pelatuissa otteluissa joukkuepeli toimi ensimmäistä kertaa täydet 40 minuuttia molemmissa otteluissa. Tämä näkyi myös kenttätapahtumissa ja tulostaululla. Pälkäneläiset kukistivat Raholan Pyrkivän ja BC Nokian mustan joukkueen, jolle Luja-Lukko hävisi kauden avausturnauksessa niukasti.

Päivän teemana oli huolellisuus puolustuksessa ja pelirohkeus hyökkäyspäässä. Pelaajat toteuttivat taktiikkaa kiitettävästi, ja pelit pysyivät pälkäneläisten hallinnassa.

Raholaa vastaan tasoeron tehtiin selväksi kahden ensimmäisen jakson aikana. Luja-Lukko vei avausjakson selvästi 19–6 ja piti tamperelaiset lähes nollilla toisen jakson ajan.

Koko joukkueen puolustuspeli toimi, eikä vastustaja tehnyt yhdelläkään jaksolla kymmentä pistettä. Luja-Lukosta sen sijaan löytyi onnistujia laajalla rintamalla. Pälkäneläisten aktiivisuus hyökkäyslevypalloissa tarjosi tilaisuuden nostaa helppoja pisteitä korin alta. Lopulta Lukko vei ottelun lukemin 66–21.

Eniten pisteitä pussitti Roope Kankaanpää (20). Vielä pisteitäkin arvokkaampia olivat vapauttavat syötöt, joita pelaaja toisensa jälkeen jakeli toisilleen.  Nuoremmasta ikäluokassa lainattujen mikropoikavahvistuksien Lauri Siiron ja Oskari Ketolan esimerkillinen työ puolustuspäässä palkittiin runsailla peliminuuteilla.

Pienen hengähdystauon jälkeen Luja-Lukko kohtasi BC Nokian, joka oli lokakuisessa kohtaamisessa niukasti parempi. Nokialla ottelu alkoi vieraiden kannalta synkästi. Parin minuutin jälkeen Nokia oli karannut 10–2 johtoon.

Vaikeista alkuhetkistä toivuttiin nopeasti. Ensimmäisenä Luja-Lukon pelureista heräsivät Lauri Siiro ja Mikko Laine. Kaksikko sai muutkin mukaan, ja ennen ensimmäistä taukoa Pälkäne siirtyi 16–22 johtoon.

– Alussa puolustimme pehmeästi ja nokialaiset pääsivät korille aivan liian helposti. Alkuminuuttien jälkeen pääsimme juoksemaan paljon nopeita hyökkäyksiä organisoitumatonta puolustusta vastaan, valmentaja Otto Juutinen sanoo.

Toisen jakson Luja-Lukko vei näytöstyyliin 2–21. Sen jälkeen nokialaiset luovuttivat. Myös pälkäneläiset meinasivat lähteä mukaan seisoskeluun, mutta pienen herättelyn jälkeen juoksu alkoi taas maistua myös puolustussuuntaan.

Nokian kaatajana kunnostautui 24 pistettä heittänyt Lauri Siiro.

Pälkäneen minipoikien pitää voittaa vähintään yksi syksyn kolmesta ottelusta selvitäkseen kevääksi ylempään loppusarjaan, jossa tarjolla on kovempia ja kehittävämpiä pelejä.

Minipojat isännöivät kotiturnausta Luopioisten liikuntahallilla 8.12., koska kaikkia pelejä ei saada sovitettua yhteiskoulun saliin. Molemmat salit ovat selvästi alimittaisia, eikä Pälkäneellä voida pelata valtakunnallisia sarjoja. C-pojat hankkivat ensimmäisenä pälkäneläisjoukkueena kevääksi paikan ikäluokkansa SM-sarjaan.