SB Luja jatkaa puhtaalla pelillä haastajasarjan kärjessä

Mikko Motin (2 maalia ja 3 syöttöä) oli tehokkain, kun SB Lujan E-pojat kukistivat Mäntän-

Pälkäneen 10–11-vuotiaat salibandyjuniorit jatkavat puhtaalla pelillä salibandyn haastajasarjan kärjessä. Syksyllä aluesarjataipaleensa E-junioreiden alimmalta sarjatasolta aloittanut SB Luja kukisti avausturnauksessaan Luja-Lukko Areenalla Kyröskosken KyPon ja Sastamalan RoPon. Lauantaina pälkäneläisten jalkoihin jäivät Janakkalassa Mäntän Urheilijat ja Happee Jyväskylästä.

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin parin kentällisen voimin liikkeellä ollut Mänttä. Avausturnauksen tapaan ottelu alkoi Lujan osalta hermostuneissa merkeissä. Lisäksi joukkueella vei hetken aikaa totutella tasapuolisen tarkkaan tuomarilinjaan.

Avauserässä ja toisen erän alussa Lujan pelurit kuluttivat neljään otteeseen jäähypenkkiä. Osa jäähyistä oli turhia, sillä pilli soi muun muassa väärän vaihdon jälkeen, kun Lujalla oli liikaa pelaajia kentällä. Alivoimaharjoitukset onnistuivat hyvin ja vastustaja pääsi iskemään vain yhden ylivoimamaalin. Myös erinomaisesti pelanneella Luja-vahti Pessi Varvaksella oli näppinsä välissä. Hän poimi muun muassa rankkarin.

Luja sai pelin uomiinsa, kun peluutusta tiivistettiin hetkeksi toisessa erässä. Kolmannen erän pälkäneläiset veivät näytöstyyliin ja koko ottelun 10–2. Mäntän kaatajina kunnostautuivat Mikko Motin (2+3), Aleksi Järvi (3+0), Roni Marttila (2+0), Niko Järvinen (1+1) ja Krista Siukola (0+2).

Turnauspäivän päätteeksi SB Luja kohtasi Happeen. Jyväskyläläiset herättelivät pälkäneläispuolustusta heti ensihetkillä: pieni nukahdus kostautui komeana kutina ylänurkkaan.

Kärsivällisesti pyöritetty oma peli alkoi tuottaa tulosta ja jäähyjä vastustajalle. Hetken aikaa Luja pääsi pyörittämään kolmella viittä vastaan.

Aleksi Järvi mätti viisi maalia Happeen verkkoon.

Viimeiseen erään lähdettäessä Luja oli karannut jo 6–1 johtoon. Lopulta lukemiksi kaunisteltiin 12–2. Tuhoisimmin Happeen maalilla häärivät Aleksi Järvi (5+1), Arttu Marttila (3+0), Niko Järvinen (1+2) ja Jaanus Ploompuu (1+1).

Kolme erilaista kentällistä

SB Lujan ei kannata vielä haaveilla kevään nousukarsinnoista, sillä neljässä ensimmäisessä ottelussa kukistetut joukkueet majailevat kaikki lohkon hännillä. Joulukuun puolivälissä Sastamalassa pelattavassa turnauksessa joukkueen taidot joutuvat tositestiin, kun vastaan asettuu toinen tappioton joukkue, YPA Ylöjärveltä.

Tähän saakka Luja on pärjännyt monipuolisuudellaan: joukkueesta löytyy sopiva sekoitus vauhtia ja taitoa. Myös kentällisillä on hieman erilainen pelitapa, ja tämä on tuottanut vastustajille suuria ongelmia. Lujalla ei ole ykkös- ja kakkoskentällisiä, vaan kaikki kentät pystyvät painamaan pelin vastustajan päätyyn omilla vahvuuksillaan.

Neljässä ottelussa mätetyt 45 osumaa kertovat siitä, ettei maalinteko tuota joukkueelle ongelmia. Palloa liikutellaan poikittain, sillä kaukolaukaukset veskarit poimivat helposti, jos edessä ei ole maskia.

Myös puolustus on pitänyt hyvin. Tässä auttaa se, että kentällisten peli-idea on kirkastunut. Vastustaja ei pääse nopeisiin vastahyökkäyksiin, kun laitahyökkääjät prässäävät aktiivisesti ja pelaajien etäisyydet pysyvät kunnossa.