C-pojat ajoivat sisään uusia kuvioita

Miklas Hapuoja väläytteli potentiaaliaan viimeisessä SM-karsintaturnauksessa.

Pälkäneen Luja-Lukon 12–13-vuotiaat koripallojuniorit päättivät SM-karsintaurakkansa voittoon. Päätösottelussa kaatui Raholan Pyrkivä.

Päivä alkoi kamppailulla lohkon kärkijoukkue Tampereen Pyrintöä vastaan. Ottelulla ei ollut merkitystä kummankaan loppusijoitukseen: pälkäneläiset olivat varmistaneet nelossijan ja Pyrintö lohkovoiton.

Pyrintö ei halunnut kokea Turun NMKY:n kohtaloa ja hävitä pienelle maalaisseuralle. Niinpä tamperelaiset lähtivät ykkösmiehistöllä hakemaan voittoa ja varmistamaan puhdasta voittosaraketta karsintasarjasta. Luja-Lukko puolestaan keskittyi tuomaan uusia asioita peliinsä.

Pyrintö voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen ylivoimaisesti. Myös Tampereen peli alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinnalla.

Molemmat joukkueet hakivat vielä hyökkäyskuvioitaan, mutta onnistuivat ensimmäisellä jaksolla puolustuspäässä. Isännät veivät jakson kolmen pisteen turvin.

Toisella jaksolla Pyrintö painosti Luja-Lukon pallonmenetyksiin ja juoksi helppoja koreja. Jakso Pyrinnölle ylivoimaisesti 30–8.

Tauon jälkeen pälkäneläiset löysivät otteisiinsa rauhallisuutta ja varmuutta. Jakso oli kohtuullisen laadukasta peliä, ja Pyrinnön johto kasvoi vain kahdella pisteellä. Viimeisellä jaksolla korin alta haettiin muutamia hyviä pisteitä; jakso Pyrinnölle 20–11 ja koko ottelu 77–41.

Viimeinen karsintaottelu Raholaa vastaan alkoi pälkäneläisittäin hienosti. Luja-Lukko karkasi hetkessä 12–2 johtoon. Pälkäneläisten otteen herpaannuttua Rahola pääsi peliin mukaan, mutta Luja-Lukko vei jakson silti 21–12.

Toisella kympillä Pälkäneen joukkuepelaaminen oli todella huonoa. Heittoja yritettiin vaikeista paikoista, jolloin Rahola pääsi rokottamaan toiseen päähän. Näin puoliajalle siirryttiin tasapisteissä.

Puoliaikapuhuttelun jälkeen kentällä esiintyi järkevästi pelannut Luja-Lukko ja ero venähti jälleen yli kymmeneen pisteeseen. Viimeisellä jaksolla vieraat hallitsivat pelin tempoa ja lopulta voitto matkasi Pälkäneelle 66–57 tuloksella.

Viimeinen karsintaturnaus oli hyvä muistutus loppuun asti pelaamisesta ja siitä, että paljon on vielä tehtävää, jotta oman pelaamisen taso pysyy riittävän korkealla. Keväällä joukkue jatkaa entistä kovemmassa seurassa, sillä se nousi ensimmäisenä pälkäneläisjoukkueena SM-sarjaan.

 

 

C-pojat, SM-karsinta

Luja-Lukko – Pyrintö 41–77
Luja-Lukko – Raholan Pyrkivä 66–57

 

C-pojat, SM-karsinta

Pyrintö

12

12

0

1215-573

24

Vilpas

12

9

3

893-663

18

TuNMKY

12

8

4

1046-625

16

PäLuLu

12

7

5

710-814

14

RaPy

12

4

8

607-865

8

SalPa

12

2

10

571-862

4

Korihait

12

0

12

518-1158

0

 

Viisi parasta joukkuetta selvisivät kevään SM-sarjaan.