Kaikkien aikojen nuorin joukkue

Luja-Lukon lentopallojoukkue taistelee kolmossarjan kärkipaikoista historiansa nuorimmalla joukkueella.

Ikärakenne on muuttunut radikaalisti viime vuosien aikana, kun pitkään ryhmää kantaneet konkarit ovat vetäytyneet taustalle.

Samalla keski-ikä on pudonnut reilulla kymmenellä vuodella.

Vasta 21-vuotiaat Krister Hentilä ja Joni Sokka ovat joukkueen kantavia voimia. Samoin 22-vuotias Joni Veripää ja 26-vuotias Reko Käenniemi.

Lisäksi rinkiin kuuluvat Topias Koukkula, 17, Jani Sokka, 16, ja Tomi Perkiö, 15. Muitakin kyselijöitä on ollut.

Lukon ikärakenne on nyt jatkoa ajatellen parempi kuin koskaan.

Laatu nousee entisestään keväällä, kun monivuotinen tukipilari Ville Mattila kotiutuu Tukholmasta. Hän on siellä puolentoista vuoden työkomennuksella. Mattila nousee vielä aiempaa suuremmaksi kulttipelaajaksi muuttaessaan Kangasalta Pälkäneelle.

Tämän kauden takuumiehenä on liigassakin käväissyt hakkuri Pasi Heinonen. Kovakätinen pommittaja liittyi Lukon vahvuuteen jo kolmannen kerran. Hänellä olisi ottajia ylemmilläkin tasoilla, mutta Heinonen viihtyy erinomaisesti Paelkaene Gardenin ilmapiirissä.

Kolmossarjajoukkueen toiminta on ympärivuotista. Harjoituksia vedetään myös kesäisin. Kävijämäärät putoavat helteillä ymmärrettävistä syistä, mutta silti jatkuvuudesta on haluttu pitää kiinni.

Monet pelaajat asuvat joko Kangasalla tai Tampereella. Heiltä jää välillä harjoituksia väliin, mutta muu joukkue on jo sopeutunut vallitsevaan tilanteeseen.

Toki treenitahtia voisi kiristää nykyisestä, mutta Lukko on valinnut kultaisen keskitien. Nykypolvi ei ole valmis uhraamaan lentopalloon yhtä paljon aikaa ja energiaa kuin pälkäneläisten edellinen runkoryhmä.

Lukko on satsannut jo pitkään ottelutapahtumiin. Gardenin perjantai-illat tunnetaan lentopallopiireissä ympäri Suomen. Kahdeksalta alkavissa kotiotteluissa on paljon väkeä ja tunnelmaa.

Kauden mittaan järjestetään yksi spesiaalipeli, mihin liitetään oheisohjelmaa. Nyt kohteeksi on otettu maaliskuun lopussa pelattava kamppailu Pori Lentistä vastaan.

 

Uutta verta myös harrastepuolella

Lentopallojaoston puheenjohtaja Pekka Ikonen on seurannut ilahtuneena rakenteen muuttumista. Uutta verta on löytynyt myös sekä miesten että naisten harrastepuolelle.

Tämä todistaa lajin elinvoimaisuuden ja antaa tekijöille lisäuskoa tulevaa varten.

Lukon suurimpana murheena on edelleen varsinaisen junioritoiminnan puuttuminen. Siihen on etsitty lääkkeitä jo usean vuoden ajan, mutta ratkaisua ei ole löydetty.

Muutama vuosi sitten pyörinyt palloilukoulu keräsi suuren suosion. Se loppui vetäjäpulan takia. Tämä on ollut lentopallopuolen murheenkryyni jo pitkään.

Palloilukerhon kävijämäärät osoittivat, että myös tämän lajin junioritoiminnalle olisi kysyntää.

Jari Perkiö

 

 

Luja-Lukon kotiottelut kevätkaudella

 

Pe 17.1. klo 20 Lukko–AitRi

Pe 14.2. klo 20 Lukko–LeKi II

Pe 14.3. klo 20 Lukko–OrPo

Pe 28.3. klo 20 Lukko–Pori Lentis

Pe 4.4. klo 20 Lukko–Lento-64

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?