Benjam Härkälä ja Riku Kuiri voittivat Duo-turnauksen

Benjam Härkälä vei Duo-turnauksen parinsa Riku Kuirin kanssa.

SB Lujan ensimmäistä kertaa järjestämä Duo-turnaus jäi pääosin jäsentenväliseksi, sillä kinkunsulatteluturnauksen osanottajat olivat pääasiassa Lujan sarjajoukkueiden nykyisiä tai entisiä pelaajia.

Luja-Lukko Areenassa lauantai-iltana tahkotussa turnauksessa väännettiin kaksihenkisillä joukkueilla lyhyitä pienpelejä pienessä kaukalossa. Pasi Nurmi oli laatinut miesten sarjaan ottelukaavion, jota on vaikea esittää kaksiulotteisesti.

Yhdeksän paria pelasi alkulämmittelyksi kolmessa lohkossa. Niiden parhaat tahkosivat eliittisarjan, jonka voittaja eteni suoraan finaaliin. Eliittisarjan muut kaksi joukkuetta jatkoivat pelejään pudotuspeleissä, joiden ensimmäisellä kierroksella olivat mukana finalistia lukuun ottamatta kaikki kahdeksan joukkuetta.

Otteluparien voittajat jatkoivat, kunnes pudotuspelien kolmannella kierroksella oli jäljellä enää kaksi joukkuetta. Näistä parempi kohtasi pikkufinaalissa lucky loser -voittajan. Lucky loser -sarjassa pelasivat pudotuspelien hävinneet osapuolet.

Finaaliin saattoi siis edetä kolmea reittiä: voittamalla alkulohkonsa ja lohkovoittajien eliittisarjan tai voittamalla ottelunsa pudotuspeleissä tai lucky loser -sarjassa sekä niiden voittajien kesken pelatussa pikkufinaalissa.

Turnauksen voittajapari Benham Härkälä ja Riku Kuiri eteni loppuotteluun lyhintä reittiä: SB Lujan kakkosjoukkueessa nykyisin vitosdivaria tahkoava kaksikko voitti sekä alkulohkon että eliittisarjan.

Alkulohkossaan voittajapari kukisti Aki Lindholmin ja Jarmo Jussilan 3–2 sekä Sampo Köpän ja Rikhard Walleniuksen 5–2.

Voittoisa tahti jatkui eliittisarjassa, jonka alkajaisiksi Härkälä ja Kuiri voittivat Jarkko Ottmanin ja Mika Hippeläisen 4–2. Ottelusta Markus Hildéniä ja Heikki Aholaa vastaan riitti 1–1 -tasapeli, koska Hildén ja Ahola hävisivät Ottmanille ja Hippeläiselle maalilla.

Finaalin toinen osapuoli Tommi Hildén ja Teemu Jokinen raivasi tiensä loppuotteluun pudotuspelien kautta. Avausottelunsa 2–4 Markus Hildénille ja Heikki Aholalle hävinnyt kaksikko putosi eliittisarjasta, vaikka voittikin toisessa alkulohkopelissään Mikko Ristiharjun ja Pekka Paasion puhtaasti 8–0.

Pudotuspelien alkajaisiksi Tommi Hildén ja Teemu Jokinen ottivat lukemin 4–3 revanssin Markus Hildénistä ja Heikki Aholasta. Toisella kierroksella he pudottivat Aleksi Lahnalahden ja Aleksi Toivarin 8–1. Paikka pikkufinaalissa järjestyi 5–4 voitolla Sampo Köpästä ja Rikhard Walleniuksesta.

Pikkufinaalin toinen osapuoli oli lucky loser-sarjan puhtaalla pelillä voittanut pari Janne ja Jarno Ilomäki. Tommi Hildén ja Teemu Jokinen kukistivat Ilomäet 4–2 ja selvisivät loppuotteluun. Siinä Benham Härkälä ja Riku Kuiri oli kuitenkin parempi lukemin 1–0.

Naisten sarjassa voittaja selvisi yksinkertaisemmalla järjestelmällä: alkulohkon kaksi parasta pelasivat loppuottelussa. Finalistit ratkaistiin viimeisessä lohko-ottelussa, sillä kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät tasan. Kolmannessa ottelussa Hanna Palomäki ja Anne Ahoniemi voittivat Karoliina Vierikan ja Heidi Järven 4–1. Toinen loppuottelija Miia Härkälä ja Johanna Lindholm pelasi alkulohko-ottelunsa tasan ja hävisi finaalin 1–2.