Liigajyrät pelasivat ja kitisivät Lujan nurin

SB Luja päätti syyskautensa joulun alla maukkaaseen 6–1 voittoon TFT:stä. Uusi vuosi alkoi tahmeammin, sillä Luja-Lukko Areenalla syksyllä selvin luvuin kukistettu Jäähovi jatkoi yllätyksiään ottamalla revanssin Lujasta.

SB Luja sai joulutauolla harjoituksiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella lähes koko joukkueen. Kuvioita ei saatu täysin kuntoon, sillä Jäähovi oli kevätkierroksen alkajaisiksi vahvempi luvuin 7–5.

Syksyllä Luopioisissa höntsäilemässä käynyt Jäähovi tiedettiin Luja-leirissä paljon paremmaksi joukkueeksi kuin ensimmäisen kohtaamisen 17-7 lukemat antoivat ymmärtää. Olihan TFT sen jälkeen kellistänyt muun muassa sarjajohtaja Warriorsin vain seitsemällä pelaajalla.

Lujaa vastaan TFT oli raapinut kasaan kymmenen taitavaa pelimiestä, joista muutamilla löytyy liigakokemusta useamman sadan ottelun edestä.

Jarkko Ottman pelaa erinomaista kautta. Jäähovia vastaan mies teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Ottelun alkuhetket Luja oli selvästi altavastaajana ja Jäähovi pyöritti peliä lähes mielin määrin Lujan päädyssä. Luja pääsi otteluun mukaan helpohkosti vihelletyllä Jäähovi -rangaistuksella. Tuomio aloitti läpi ottelun kestäneen Jäähovin itkuvirren, jota johtivat joukkueen kokeneimmat pelaajat.

Luja ei onnistunut ylivoimalla muutamasta hyvästä paikasta huolimatta. Pelin avausmaalin viimeisteli hieman myöhemmin loistavaa kautta pelaava Jarkko Ottman.

Pitkään Luja ei kuitenkaan saanut johdostaan nauttia, sillä jo seuraavassa vaihdossa jäähovi karkasi kolme vastaan yksi hyökkäykseen ja Luja -maalissa hyvin torjunut Jesse Rulja oli voimaton.

Joni Haataja pommitti Lujan uudelleen johtoon, mutta Jäähovi iski kahdesti, joten erätauolle lähdettiin 2-3 tappiotilanteessa.

Toiseen erään tuli valmentaja Pasi Nurmen puhuttelun jälkeen sisuuntunut Luja. Vain puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen peli punnerrettiin väkisin tasoihin.

Jäähoville tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, mutta pyörityksestä huolimatta peli säilyi tasalukemissa. Näytti siltä, että päätöserään lähdettäisiin kutkuttavissa tasalukemissa, kunnes Lujan Jarno Ilomäki tinttasi lonkkalämärillä pallon ihmeellisellä kierteellä verkkoon.

Kolmas erä jatkui samanlaisissa merkeissä kuin kaksi edellistä. Jäähovi hallitsi palloa ja kiukutteli tuomareille. Viiden minuutin pelin jälkeen Jäähovi tasoitti ylivoimalla ja siirtyi heti perään maalin johtoon. Sisuuntunut Luja punnersi pelin pari minuuttia myöhemmin tasoihin.

Kun ottelua oli pelaamatta reilu kolme minuuttia, nähtiin erikoinen tilanne: Jarno Ilomäki haki pallon vastustajalta, joka ei ilmeisesti tästä pitänyt vaan tarttui kahdella kädellä Ilomäkeä kurkusta. Tilanteesta ainoa oikea tuomio olisi ollut viisiminuuttinen Jäähovin pelaajalle. Tuomarit arpoivat kuitenkin kummallekin kahden minuutin rangaistuksen. Tätä tuomiota ottelun tuomarikaksikko pyyteli anteeksi useaan kertaan vielä pelin jälkeenkin.

Tasavajaa sopi Jäähovin taitureille mainiosti. Lujan puolustus sahattiin kahdesti halki ja taululle iskettiin loppulukemat 7-5.

Pietilälle uran avausosuma

SB Luja päätti joulun alla syyskautensa TFT-ottelulla. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Toijala oli kaatunut 4–2.

Aleksi Pietilä (maalilla) iski ensimmäisen kolmosdivarimaalinsa Toijalan verkkoon.

Luja pelasi Kaukajärvellä kuin kotonaan, siitä piti huolta Tommi Hildenin johtama fanikatsomo. Pelaajat eivät olleet ottelun alkuhetkillä yhtä hyvin hereillä. Salama-alun jälkeen TFT:llä oli mainio paikka Luja-maalilla, mutta Lujan veräjänvartija Rikhard Wallenius veti pidemmän korren. Luja onnistui tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä. Oivaan pistevireeseen äitynyt Tomi Haataja syötti kaksoisveli Jonille, joka räpsäytti Lujan johtoon.

TFT toipui nopeasti shokkialusta ja tilanteita oli kummallakin maalilla. Aki Lindholm latasi Lujan kahden maalin johtoon, mutta TFT kavensi avauserän lopulla.

Ensimmäinen erä oli tasaista ja laadukasta salibandyä. Tauon jälkeen jatkettiin samaan malliin.

Luja otti pelin komentoonsa ja hallitsi kenttätapahtumia. Hallinta palkittiin neljän minuutin pelin jälkeen, kun Luja puolustus katkaisi Toijalan hyökkäyksen keskialueella. Vastahyökkäyksestä pallon iski maaliin Jarkko Ottman.

Kahden maalin johto kesti erätauolle saakka. Muutamat TFT:n tilanteet Luja -puolustus hoiti maalivahti Walleniuksen johdolla mallikkaasti.

Kaksi maalia viimeistellyt Aki Lindholm oli SB Lujan tehomies TFT-ottelussa.

Luja nosti tasoaan joka erään. Kolmas erä oli joukkueelta paras. Kuuden minuutin pelin jälkeen Aki Lindholm siirsi Lujan jo ratkaisevan tuntuisesti 4-1 johtoon.

Kamppailun sykähdyttävin hetki koettiin ajassa 41.09 kun Lujan nuori ja lahjakas puolustajalupaus Aleksi Pietilä purjehti koko kentän läpi ja naulasi pallon kantilta oikeaan ylänurkkaan.

Kun Pietilä onnistui, oli Allun ”oppi-isänkin” näytettävä, että vanhemmatkin osaa. Ylivoimapyörityksen päätteeksi Erkki Hyöki naulasi pallon samaan paikkaan kuin pakkiparinsa. Loppunumeroiksi kirjattiin siis 6–1.

SB Luja on lohkossaan neljäntenä, kun kausi on puolivälissä. Sarjataulukkoa on kuitenkin erikoisen sarjaohjelman vuoksi luettava varauksella: Luja on kohdannut toiset joukkueet kahdesti, toisia taas ei vielä ollenkaan.