Palmusunnuntaina

Paula Eloranta

Ensi sunnuntain aiheena on Kunnian kuninkaan alennustie.

Jeesus oli useimpien mielestä sankari, josta haluttiin tehdä jopa kuningas. Jeesus paransi sairaat, ruokki pienellä määrällä ruokaa valtavat ihmisjoukot, herätti jopa kuolleista.

Jeesus huomasi pienet lapsetkin. Hänellä oli aikaa nostaa heidät syliinsä ja siunata heidät.

Jeesus ei halveksinut toisten hylkäämiä syntisiksi julistamia ihmisiä. Hän auttoi kaikkia apua pyytäviä, lohdutti ja antoi synnit anteeksi.

Fariseuksissa ja muissa itseään parempina pitävissä ihmisissä Jeesus herätti suurta pahennusta. Hän oli heidän mielestään kansanvillitsijä ja paholaisen riivaama suosittu opettaja.

Matteus kirjoittaa, että Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin, jotta kävisi toteen tämä profeetan sana: Sanokaa tytär Siionille: Katso kuninkaasi tulee! Hän tulee luoksesi lempeänä, ratsastaen aasilla, työjuhdan varsalla.

Kun ihmiset näkivät Jeesuksen ratsastavan aasilla, he alkoivat riemuiten laulaa ja huutaa hoosiannaa. Kansa levitteli ratsun eteen vaatteita, oksia ja lehviä laulaen ja iloiten. He halusivat tehdä Jeesuksesta kuninkaan, joka paransi sairaat ja ruokki tuhansia ihmisiä hyvin vähäisellä ruokamäärällä.

Israelin kansa oli Rooman vallan alla.  He joutuivat maksamaan raskaat verot keisarille. He toivoivat kuningasta joka vapauttaisi heidät keisarin vallasta.

Mutta Jeesus ei tullut pelastamaan vain heitä vaan hän tahtoi pelastaa myös muutkin, meidätkin. Hän haluaa viedä meidät kaikki omaan valtakuntaansa taivaaseen.

Sana hoosianna tarkoittaa suomeksi: Herra auta, Herra pelasta. Ihan niin kuin silloinkin saamme sydämestämme laulaa ja rukoilla: Hoosianna: Herra auta, Herra pelasta.

Siunattua paaston aikaa, riemukasta ylösnousemuksen juhlaa!

Paula Eloranta
lähetyssihteeri
Pälkäneen seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?