”Teistä voi tulla ihan mitä vain”

 

Antti Tuiskulla oli Kangasalla mukanaan tiukka bändi.

Kulttuuritaloa ei tarvittu yli 200 000 levyä myyneen artistin saamiseksi Kangasalle. Suoraman koululla konsertoinut Antti Tuisku nostatti yleisöstään sellaiset desibelit, että remontoidun liikuntasalin uusien seinien kestävyydestä otettiin toden teolla mittaa. Hyvin seinät kestivät – lujilla olivat toki myös opettajien korvat päivällä koulun väelle pidetyssä konsertissa, kun Tuisku ja hänen mukanaan ollut Jenni Jaakkola testasivat viidensadan alakoululaisen äänijänteitä.

Vaikka lava – jolla jo puolentoista kuukauden päästä nähdään oppilaiden kevätjuhlaesityksiä – oli Tuiskulle varmasti pieni, hän ei säästellyt esiintymisessään. Artisti toi mukanaan omat valo- ja äänentoistolaitteensa sekä nelihenkisen bändin ja tarjosi kunnon konsertin sekä koulun väelle että illan maksulliseen konserttiin saapuneelle yleisölle.

Ei ihan ensimmäinen kerta

Jo muutamaa tuntia ennen iltakonsertin alkua Suoraman koulun pihamaalla värjötteli tuivertavassa tuulessa puolentusinaa ihmistä, jotka eivät tavallisesti pyöri Suoraman tai edes Kangasalan katukuvassa. Laura Degerstedt, Milla Pajari ja Nina Pitkonen olivat lähteneet katsomaan Antti Tuiskua hieman kauempaa: Degerstedt Karkkilasta, Pajari Kuusankoskelta ja Pitkonen Imatralta. Kolmikko on tullut keskenään tutuiksi suosikkiartistinsa keikkapaikoilla, ja he olivat yhdessä esimerkiksi talvella Tuiskun viikon mittaisella Lapin-kiertueella.

Kaikki heistä ovat olleet kymmenissä Tuiskun konserteissa – ”kärkipaikkaa” pitää Degerstedt, joka laskee olleensa vuosien saatossa noin 160 keikalla. Yli 50 Tuiskun keikkaa nähnyt Pajari nauraa, että työ rajoittaa nykyisin jonkin verran konsertteihin osallistumista.

Ensimmäisten joukossa konserttipaikalle saapuneet Laura Degerstedt, Milla Pajari ja Nina Pitkonen olivat käyneet Antti Tuiskun konserteissa jo ennen Kangasalan-keikkaakin.

Kangasalta Degerstedt, Pajari ja Pitkonen ovat suunnitelleet jatkavansa Tuiskun perässä perjantaina Helsinkiin ja lauantaina Keravalle. Tuisku on vuosien varrella oppinut tuntemaan kolmikon, ja kun hän kaartaa pihaan, kaikki saavat artistilta lämpimän halauksen. Samalla Tuisku kertoo heille innostuneen oloisena, millaisen metelin Suoraman koululaiset olivat päivällä saaneet aikaan. Sitten laulaja livahtaa VIP-kyltillä varustetusta pukuhuoneen ovesta valmistautumaan illan esitykseen.

Hyvää kannatti odottaa

Konsertin järjestäneen Suoraman koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Susanna Raivio oli esitysten jälkeen tyytyväinen. Hyväntuulisuutta ja positiivista sanomaa levittävä Tuisku hoiti hommansa tinkimättömästi ammattimiehen ottein, huomioi erinomaisesti yleisön ja koululaiset puolestaan ottivat esiintyjän hyvin vastaan.

Raivion mukaan konsertin suunnittelu alkoi jo viime vuonna, kun vanhempainyhdistys ja koulu halusivat jollakin tavalla piristää kouluyhteisöä pitkään vietetyn parakkielämän jälkeen. Työsarkaa riitti, sillä vanhempainyhdistys oli vasta ensi kertaa junailemassa näin suurta tapahtumaa.

Huikea meininki, tuumasi iloinen Antti Tuisku menosta Suoraman koululla.

Nyt kun pää on saatu avattua, Raivio ei pidä mahdottomana järjestää vastaavanlaista tempausta uudelleenkin.