Miten minusta tuli minä?

Mikkolan Navetan lauantaisella luennolla käsitellään geenejä. Aihetta lähestytään tieteen ja taiteen keinoin.

Totuuden kaleidoskooppi -luentosarjan tiede/taideluennot jatkuvat lauantaina Mikkolan Navetalla. Tällä kertaa pureudutaan geenien moninaisiin totuuksiin.

Luennolla käsitellään meihin vaikuttavia tekijöitä – miten minusta tuli minä? Nykyäänhän ollaan sitä mieltä, että ympäristö vaikuttaa ihmisen kehitykseen ja sikiövaiheesta asti.

Matkaa kohdusta hautaan, tuhannen kokemuksen kautta opastavat epigenetiikan ja genetiikan professori Minna Nyström, nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Risto Heikkinen sekä tanssitaiteilija Päivi Järvinen.

Risto Heikkisen johdolla mietitään, mitä on mielenterveys ja miten se rakentuu. Voiko stressi syntyä jo äidin kohdussa? Pitääkö lapsi nykymaailmassa viedä terapiaan jo imeväisikäisenä, kuuluisiko terapia samaan sarjaan vaikkapa vauvauinnin kanssa? Jos ahdistus tai stressiherkkyys on geeniperäistä, miten niitä voidaan helpottaa? Voimmeko itse vaikuttaa vai pitääkö tyytyä siihen, mitä on saanut?

Lauantaina 26.4. kello 14 alkavan tilaisuuden tuottaa Muodonmuutoksia ry yhteistyössä Pitskun kulttuurikirkon ja Valkeakoski-opiston kanssa. Esitys etenee tieteilijöiden ja taiteilijan vuoropuheluna eikä yleisökään jää ilman sanan sijaa.