Sydän-Hämeen rastit alkavat

Pälkäneen Luja-Lukon, Sahalahden Kunnon ja Kuhmalahden Kisan yhteistyössä järjestämät Sydän-Hämeen rastit käynnistyvät keskiviikkona 7.5. Kuntorastit jatkuvat keskiviikkoisin klo 17 aina syyskuun puoleen väliin saakka.

Rastikausi alkaa varsinaisesti Isokankaan maastossa, lähtöpaikan sijaitessa Kankaanmaalla. Metsään pääsee kello 17 -19 ja tarjolla on kolme eritasoista rataa. A-rata on noin5 kilometriäpitkä, ja se on taidollisesti vaativin. B-rata on pituudeltaan noin3 kilometriä, jonka selvittää hallitsemalla suunnistuksen perustaidot. Lyhin C-rata on noin1,5 kilometriäja se on suunnistuksellisesti helpohko. Se on tarkoitettu aloittelijoille ja myös lapsille vanhemman tai huoltajan seurassa. Lisäksi muutamilla rasteilla järjestetään rastireittisuunnistus, joka soveltuu erityisesti alle 10– vuotiaille lapsille. Sydän-Hämeen rasteilla on käytössä sähköinen Emit-leimaus, ja järjestäjillä on kortteja vuokrattavissa.

 

Lasten suunnistuskoulu

Hippo-suunnistuskoulu 5-12–vuotiaille lapsille alkaa maanantaina 12.5. kello 18 Onkkaalan urheilukentällä, jossa päästään tutustumaan lajiin vauhdikkaiden aloituslajien myötä. Suunnistuskoulu järjestetään viisi kertaa maanantaisin klo 18 alkaen Onkkaalan alueen maastoissa.

Suunnistuskoulussa aloitetaan perusasioista: kartan väreistä, merkeistä ja moni asia opitaan leikinomaisesti. Aiemmin suunnistuskoulussa mukana olleet voivat tulla edelleen syventämään taitojaan, koska osallistujat jaetaan ryhmiin taidon ja iän perusteella. Pienimmillä suunnistuskoululaisilla olisi hyvä olla vanhempi tai huoltaja mukana harjoituksissa.