Periksi ei anneta

Asennepelaaja Tatu Partanen taisteli terrierin lailla, vaikkei päässyt välillö vaihtopenkille huilaamaan.

Pälkäneen Luja-Lukon nuorin koripallon sarjajoukkue, 8–10-vuotiaiden mikropoikien Bulls, päätti sarjakautensa kaikki pelaa -meiningillä Salossa. Matkaan saatiin vain viisi pelaajaa, joten joukkueenjohtaja Heli Rautava jäi istumaan yksin vaihtopenkille, sillä valmentaja Mikko Kihlström ei otteluiden aikana malta pysyä paikallaan.

– Ei vaihtopenkillä kehity. Ja vain huonokuntoiset niitä vaihtomiehiä tarvitsevat, valmentaja vitsaili.

Aivan näin tiiviillä kokoonpanolla ei ollut tarkoitus lähteä haastamaan Tampereen Pyrintöä ja isäntäjoukkue Vilpasta mikropoikien kakkosdivisioonassa. Viime hetkillä pelaajat hupenivat niin, että matkaan saatiin vain Bullsin luottonelikko Atte Rautava, Tatu Partanen, Lauri Kotala ja Aarni Kihlström sekä kolme viikkoa aiemmin koripallon aloittanut Hämeenlinnan vahvistus Lauri Joutsimo.

– Nämä pojat ja heidän vanhempansa lähtisivät vaikka Murmanskiin pelaamaan, jos sarja-ohjelmassa niin lukisi, Kihlström kehuu sitoutumista.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Tampereen Pyrintö. Kapeasta materiaalista huolimatta Pälkäne päätti pelata tuttua, mutta raskasta suunnanmuutospeliä.

Taisteleva, yhtenäinen ja iloinen Bulls piti Pyrinnön kolme jaksoa tiukalla, ja päätösjaksolle lähdettiin kahdeksan pisteen takaa-ajoasemasta. Sitten loppui virta ja tamperelaiset karkasivat 41–19 voittoon.

Tappioista huolimatta Bulls esitti kevätkauden parasta peliään ja pojat ansaitsivat vastustajan, yleisön sekä tuomareiden suurta kunnioitusta.

– Poikien asenteesta peliin voisi kyllä aika moni ottaa mallia. Ikinä ei anneta periksi. Se on suurta kunnioitusta lajia kohtaan, Kihlström kiittelee suojattejaan.

Kauden aikana hurjasti kehittynyt Atte Rautava sai päätösturnauksessa urakoida kaksi kokonaista ottelua.

– Eikä kenellekään jäänyt epäselväksi kumpi joukkue oli kovakuntoisempi.

Väsynyt pälkäneläisviisikko ei enää toisessa ottelussa pystynyt haastamaan Salon Vilpasta. Isäntien kokeneempi viisikko repäisi eroa, mutta toista kentällistä vastaan pälkäneläiset pärjäsivät hyvin. Kauden päätösottelusta kirjattiin 63–14 tappio.

Mikropoikien kakkosdivisioonan sarjataulukossa viidenneksi päätyneet pälkäneläiset päättivät kauden viime viikonloppuna Turun JBT- turnauksessa.