Toimeliaisuuden pihapiiri Luopioisissa

Navetan luontoretki Rajalansaaren helatorstaina 2013, oppaana Kaija Helle. Kuva Seppo Kääriäinen

Kutkuttaako kulttuuri? Onko kestävä kehitys sydäntäsi lähellä? Höristätkö korviasi kiinnostavan luennon kohdalla? Onko sinulla oma näyttelyidea, jonka haluaisit toteuttaa? Tarvitsetko kokoustilaa? Haluatko muuten vain jutella ideoistasi muiden kanssa kahvikupposen äärellä?

Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetta ry toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti edistäen Luopioisten kylän ja lähikylien elinvoimaisuutta sekä kyläläisten kulttuuri- ja vapaa-ajan harrastustoimintaa. Jäsenyhteisöjä on kymmenkunta ja henkilöjäseniä mukava määrä.

Yhdistyksen väki toimii vapaaehtoispohjalta. Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 16 kokoonnutaan navettakahveille vaihtamaan kuulumiset. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kahvittelemaan.

Mikkolan tilan vaiheet ovat värikkäät: Pihapiirissä on aiemmin nähty maatalon hyörinää, lehmiä matkalla laitumelle, kunnanlääkäri vastaanottamassa potilaita, kunnanvirasto palvelemassa luopioislaisia ja myöhemmin pälkäneläisiäkin.

Navetalla on pyöritetty pienteollisuutta, lähdetty paloasemalta sammutustöihin ja edistetty ekologista rakentamista.

Nykyään Navetalla on monipuolista kulttuuritarjontaa ja kansalaislähtöistä toimintaa ympäri vuoden. Tilat omistaa Pälkäneen kunta ja niitä hallinnoi Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetta ry.

Navettarakennuksesta löytyy luento- ja monitoimitila, Navettakalleria, Aitopajan kirpputori, Taidelainaamo Kurkistus, vanhojen grammarien ja radioiden näyttely sekä Pertun Puu ja Patina.

Pytingissä eli entisessä kunnantalossa toimivat Kahvila Pytinki, Aitopajan myymälä, kuntainfopiste ja Kaksi harakkaa -puoti. Lisäksi Pytingissä on toimistotilaa. Pihapiiristä löytyvät myös tunnelmalliset näyttelytilat jyvämakasiini ja luhtiaitta.

Ajankohtaisia tapahtumia voi seurata Navetan kotisivuilta, facebookista tai postituslistalta (lähetä pyyntö osoitteeseen outi.nummi@welho.com).

 

Lisätietoa: www.mikkolannavetta.fi

 

Mikkolan Navetan tapahtumia

Kukkia soi -festari: elävää ja juurevaa musiikkia Navetalla

Helatorstain luontoretki: lähdetään lähiluontoon

Luopioisten taidekesä: erilaisia näyttely- ja tapahtumakokonaisuuksia

Elokuvaesitykset & ohjaajatapaamiset yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa

Luennot yhteistyössä Muodonmuutoksia ry ja Valkeakoski-opisto

Talvikirmaus: potkukelkkavormulat ja muuta kivaa koko perheelle

Navettakallerian näyttelyt: matalan kynnyksen taidetila.