SM-ralli kurvaa Sydän-Hämeeseen

Kaksipäiväinen, reitiltään liki 600-kilometrinen ja kaikkiaan yhdeksästä erikoiskokeesta ja 150 erikoiskoekilometristä koostuva Pirelli-ralli tuo rallitunnelmaa myös Sydän-Hämeeseen. Ensi viikonloppuna Tampereen ympäristössä ajettava kauden päättävä SM-ralli voi olla sikäli historiallinen, ettei koskaan aiemmin ulkomaalaiskuljettaja ole juhlinut SM-kultamitalia. Nyt sitä lähellä ovat virolaiset Karl Kruuda ja Martin Järveoja SM1-luokassa ja Kaspar Koitla kartturinaan Mart Laidvee SM2-luokassa. Kumpainenkaan voitto ei kuitenkaan ole itsestään selvä, sillä kovia kotimaisia haastajia on jonoksi asti.

Rallia voi seurata esimerkiksi lauantaina iltapäivällä Laitikkalassa, jossa Unnaanmäen alla tiukassa neulansilmämutkassa Laitikkalan Maa- ja kotitalousseura palvelee nälkäisiä ja janoisia katsojia. Rallikatsojia pyydetään kunnioittamaan yksityisten pihojen rauhaa ja pysäköimään osoitetulle parkkialueelle sekä viemään roskat mukanaan pois luonnosta ja pelloilta. Yleisölle on tarjolla rallitien läheisyydessä maksullinen pysäköintialue, joka ei ole itse rallireitin tavoin suljettuna. Katsomoalueille myy lippuja rallin järjestäjä eli Tampereen Urheiluautoilijat, joka toivoo liikenteessä olevilta malttia ja kevyen liikenteen huomioimista.

Erikoiskokeita ajetaan myös Vuolijoen, Luikalan ja Pakkalan suunnilla.  Rallitunnelmaa voi haistella lauantaina lisäksi Kangasalla Mobiliassa, jossa noin kello 15 alkavan huoltotauon aikana yleisöllä on vapaa pääsy huoltoalueelle.

Koska ralli on niin sanotusti nuotittamaton eli osallistujat eivät tiedä tarkkoja reittejä ennakkoon, tulee muun muassa reitti- ja erikoiskoekartat sisältäviä rallipaketteja myyntiin vasta perjantaiaamuna. Paketteja on saatavilla Pälkäneeltä Oriveden leipomolta ABC-asemalta ja Kangasalla auto- ja tiemuseo Mobiliasta.

 

Kilpeläinen–Lindroos-pari oli mukana SM-rallissa myös viime vuonna.